Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Na Skupštini društva iskazano nepovjerenje dosadašnjem direktoru

Z. Salaj zamijenio je D. Posavca na čelu Bjelovarskog sajma

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Bjelovarski sajam ima dug 3,27 milijuna kuna, uzdaju se u uspješan Jesenski sajam

Najveći hrvatski poljoprivedni sajam dobio je novog v.d. direktora, odlučeno je tijekom Skupštine društva Bjelovarskog sajma održane ovih dana. Dugogodišnjem direktoru Davorinu Posavcu, nekadašnjem kandidatu za gradonačelnika grada Bjelovara, iskazano je nepovjerenje vlasnika, a to su Bjelovarsko-bilogorska županija 70 posto i Grad Bjelovar 30 posto Grad. Upravo su zato nakon održane skupštine novoizabrani župan Marko Marušić i gradonačelnik Dario Hrebak izvijestili javnost o donešenim odlukama.

Istraživanje Hrvatske udruge poslodavaca Poduzetnici ocijenili da je Bjelovar jedan od najboljih gradova za rad

Jedini kriterij stručnost

– Nismo se složili s izvješćem poslovanja Bjelovarskog sajma. Iskazali smo nepovjerenje aktualnom direktoru Posavcu. Ovom prilikom želim mu se zahvaliti na dosadašnjem trudu. Naš prvi cilj je dobra organizacija Jesenskog sajma. Tražili smo rješenje koja osoba može podignuti Sajam na onu razinu kakvu smo imali prijašnjih godina. Odluka je da trenutno v.d. Sajma bude gospodin Zlatko Salaj. Prvenstveno zbog toga što dolazi iz same organizacije, poznaje sustav i nekadašnji je direktor Bjelovarskog sajma s jako uspješnim brojkama. To su dva razloga zbog kojih ćemo mu dati priliku da odradi Jesenski sajam. Jedini kriterij će biti stručnost, kao što sam najavljivao u svojoj kampanji neće biti nikakvog stranačkog uhljebljivanja nego ćemo se uvijek bazirati na stručnost što ovom odlukom i potvrđujemo – rekao je župan Marušić i dodao kako će jedini zadatak gospodina Salaja biti organizacija uspješnog Jesenskog sajma o čemu će ovisiti njegova budućnost.

Sada već bivši direktor nije dao izjavu, ali župan i gradonačelnik tvrde da su od njega čuli neke razloge zašto Grad nije do sada bio uključen u samo poslovanje Sajma nego se to svodilo na samovolju jednog čovjeka, misleći pritom na bivšeg župana Damira Bajsa. To je praksa koju će, kaže, promijeniti iz temelja te će zajedničkim snagama Županije i Grada činiti sve da Sajam bude profitabilan.

OČUVANJE RADNIH MJESTA Jedan od prvih poteza novog župana: Posjet Čazmatransu i Čazmi

Gubitak sporova

– Grad Bjelovar i ja osobno još prije godinu dana iskazali smo nepovjerenje prema gospodinu Posavcu kao direktoru Bjelovarskog sajma. Nakon današnje Skupštine vidim i sam da gospodin Posavac nije za sve odluke bio kriv. Razlog zašto smo mu danas iskazali nepovjerenje je sve ono što je bilo prije. Izgubljeni sudski sporovi, nepoštovanje ispunjavanja pravomoćnih sudskih presuda, danas saznajemo da imamo 3,27 milijuna kuna gubitka. Za to ima i objektivnih razloga, kao što je korona, no s druge strane, moram reći da je i sam gospodin Posavac rekao da smo prošle godine znali da ćemo imati gubitak, ali ipak se isplatila dividenda uoči parlamentarnih izbora. Situacija je sada alarmantna, ali ako dobro održimo Jesenski sajam tada se dosta stvari može posložiti. Zadovoljio me visok stupanj tolerantnog ophođenja na ovoj Skupštini bez povišenih tonova, i s jedne i s druge strane. S gospodinom Posavcem napravili smo ljudski dogovor, napravit ćemo raskid ugovora, a on će imati pravo na šest prosječnih plaća. On ne vidi svoju budućnost na Bjelovarskom sajmu, iako smo mu ponudili i opciju da ostane raditi tri godine na mjestu visoke stručne spreme – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.