Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
UREĐENJE GRADA I OKOLICE

Za 139 studentskih stipendija 1,1 milijun kuna

Belišće
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Gradske stipendije su 1200, 800 ili 500 kuna mjesečno

Grad Belišće raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima sa svog područja, a prijave su trajale do 5. studenoga. U gradskom proračunu za 2021. godinu za stipendije za sve studente s područja Belišća osigurat će se ukupno oko 1,100.000 kuna. Stipendije će iznositi 1200 kuna, zatim 800 ili 500 kuna mjesečno, a sve ovisno o uspjehu studiranja. Onu najvišu, dakle od 1200 kuna na mjesec, dobivat će 25 studenata. Studentske stipendije u ovoj akademskoj godini primat će ukupno 139 studenata s područja grada Belišća.

U Belišću svečano obilježen Svjetski dan romskog jezika Belišće poslalo poruke ljubavi i poštovanja prema romskoj manjini

– Grad Belišće svojim programom socijalno-demografskih mjera pomaže učenicima, srednjoškolcima, studentima i njihovim roditeljima s belišćanskog područja. Tako se, uz stipendije, svim studentima subvencionira međugradski prijevoz. Nadalje, učenici osnovnih i srednjih škola ostvaruju pravo na besplatan prijevoz lokalnim linijskim prijevozom na području cijeloga grada. Svi srednjoškolci s područja grada Belišća (njih više od 300) primaju 200 kuna svakog mjeseca za topli obrok. Usto, 330.000 kuna izdvojeno je za pomoćne radne materijale svim osnovnoškolcima, a k tome je dječji vrtić besplatan za svu djecu s područja grada Belišća – navode u Gradskoj upravi Belišća.