Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Medicinski fakultet Osijek slavi velike jubileje

Za 25 godina uspjeli smo obrazovati oko 1500 liječnika

Medicinski fakultet Osijek obilježava 25 godina rada kao sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera
Foto: Osječko-baranjska županija

Medicinski fakultet Osijek ove godine obilježava 25 godina samostalnog rada kao sastavnice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i 45 godina studiranja medicine u Osijeku.

– Ponosni smo na četvrt stoljeća samostalnog rada Medicinskog fakulteta, a prije toga imamo povijest dugu 20 godina kao dio Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Za 25 godina uspjeli smo obrazovati oko 1500 liječnika koji su ostali na istoku Hrvatske i koji nisu morali ići u Zagreb, nego su na našem Fakultetu dobili adekvatnu medicinsku naobrazbu. Trenutačno na svim studijskim programima studira oko 1000 studenata, a posebno smo ponosni što smo od ove godine počeli i Studij farmacije. Mi dobivamo najbolje maturante, a oni će nakon studija itekako znati pridonijeti zdravlju naših građana – rekao je prof. dr. sc. Ivica Mihaljević, dekan Medicinskog fakulteta Osijek.

Središnja svečanost održana je u dvorani Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku.

– Medicinski fakultet Osijek izvrsno surađuje s Osječko-baranjskom županijom, koja ih prati i nastoji pomoći u njihovom razvoju, što ćemo i nastaviti. Za nas je osobito važno što Fakultet godišnje na tržište rada stavlja oko 60 doktora medicine, a to je jamac zdravstvene sigurnosti svih stanovnika naše županije, svih nas koji trebamo zdravstvenu zaštitu, ali i da u ovim turbulentnim vremenima odlazaka stručnjaka, među kojima su i liječnici, nećemo ostati bez zdravstvene zaštite i kvalitetnih doktora - rekao je, pak, Mato Lukić, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana.

Vrijednost čamca je otprilike 4000 eura, a puno je kvalitetniji od onog koji je do sada korišten Daleko kvalitetniji od dosadašnjeg Županija donirala čamac osječkoj Stanici HGSS-a Cesting je tijekom ove i prošle godine uložio 600.000 eura u nabavu novih strojeva koje će koristiti u ovoj zimskoj sezoni Zimska služba spremna za uvjete na cestama Prohodnost na 1457 km cesta održavat će 42 vozila Ovu najvažniju manifestaciju kulinarske struke u Hrvatskoj organizirali su Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek i Hrvatski kuharski savez U Gospodarskom centru OBŽ-a Najbolji kuhari, slastičari i konobari predstavili vještine i više od 500 jela