Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Imotski kraj godine dočekuje s programima koji će poboljšati kvalitetu života djece i mladih

Za 350 tisuća kuna obnavlja se fasada imotskog dječjeg vrtića, učenici u Blajuburškoj ulici dobili minikolodvor

1/3
Foto: Grad Imotski
Od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Grad Imotski dobio je 400.000 kuna za uređenje autobusnoga ugibališta za učenike

Grad Imotski nastavlja s ulaganjima kako bi svojim najmlađim sugrađanima osigurao što bolje uvjete predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja, a mladim obiteljima što kvalitetniji život.

SREDIŠNJI TRG U KOPRIVNICI Fontana, klupe, drveće, biciklističke i pješačke staze na novom Zrinskom trgu, obnova vrijedna 10 milijuna kn

U vrtić upisana sva djeca

Foto: Grad Imotski

– Raduje me što kraj godine dočekujemo s programima kojima poboljšavamo kvalitetu života djece i mladih u našem gradu. Započeli smo obnovu fasade na našem dječjem vrtiću u Imotskom. Zgrada je sagrađena početkom osamdesetih godina i sada je došlo vrijeme da našim najmlađim Imoćankama i Imoćanima osiguramo ljepši i ugodniji prostor za učenje i odrastanje – izjavio je imotski gradonačelnik Ivan Budalić.

Projekt vrijedan 350 tisuća kuna financirat će se sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i uz organizacijske poslove Grada Imotskog, a radovi će uključivati uređenje pročelja vrtića.

Gradonačelnik Budalić ističe da su zahvaljujući ulaganjima u proširenje kapaciteta u 2018./2019. godini u vrtić upisana sva imotska djeca, a Grad sufinancira 50 posto vrtićke naknade za drugo dijete, bez obzira na to je li riječ o privatnom, gradskom ili vjerskom vrtiću.

– Kontinuirano sufinanciramo prijevoz učenika i studenata, a ispod osnovnih škola, u Blajburškoj ulici, uredili smo minikolodvor - autobusno stajalište za učenike – rekao je Budalić. Od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Grad Imotski dobio je 400.000 kuna za uređenje autobusnoga ugibališta za učenike.

Foto: Grad Imotski

ULAGANJE HRVATSKIH CESTA Dva kružna toka, rekonstrukcija državne ceste...

Imotski je među prvih 10 gradova u Republici Hrvatskoj prema izdvajanju za obrazovanje. Više od 11% proračuna namijenili su obrazovanju i stvaranju bolje budućnosti za naše najmlađe sugrađane.

Grad je, naime, lani izdvojio 968 tisuća kuna za prijevoz učenika i studenata, osigurali su besplatne udžbenike, a učenicima osnovnih škola podijelili su i likovne mape. Svim imotskim maturantima osigurali su laptope, za što je Grad izdvojio 231 tisuću kuna, a stipendije u iznosu od tisuću kuna isplaćuju jednokratno.

Ovo su samo neke od niza demografskih mjera koje se provode u Imotskom, dodaje gradonačelnik Budalić. Navodi da su na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća povećana sredstva za realizaciju programa demografskih mjera poticanja mladim obiteljima za izgradnju i adaptaciju kuća na području Grada Imotskoga, te ona sada, umjesto dosadašnjih milijun, iznose 1,300.000 kuna.

Naknade za novorođenčad

– Provodimo i program potpore osnivanja i razvoja malog gospodarstva na području Grada Imotskog, a sredstva smo sa 380.000 kuna povećali na 700.000 kuna – izjavio je gradonačelnik Budalić.

Imoćani zadovoljni sezonom Imotska krajina niže rekorde, ostvarila turistički rast od 30 posto!

Imotski je i među hrvatskim šampionima po izdvajanjima za novorođenčad. Roditelji trećeg i svakog sljedećeg djeteta ostvaruju pravo na naknadu od Grada u visini od čak 50.000 kuna, a novac dobivaju u mjesečnim ratama tijekom 24 mjeseca.

Roditelji za drugo dijete ostvaruju pravo na 20 tisuća kuna i taj novac dobijaju u 4 rate u 24 mjeseca, dok roditelji prvorođenog djeteta ostvaruju pravo na naknadu od 10 tisuća kuna, tako da im se prve godine isplati 5 tisuća kuna, a pet tisuća druge godine.