Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
ŽUPANIJA POMAŽE PODUZETNIŠTVU

Za 38 poduzetnika ukupno 429.784 kune

Foto: Kristijan Toplak
Potiče se daljnji razvoj, ulaganje i očuvanje radnih mjesta

Trideset i osam poduzetnika koji su ispunjavali uvjete javnog natječaja dobilo je bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 429.784 kune. To je dio od tri milijuna kuna koliko će Virovitičko-podravska županija isplatiti poljoprivrednicima, poduzetnicima, obrtnicima i gospodarstvenicima u 2021. Naime, Županija u sklopu Programa potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva financijski pomaže mikro i male poduzetnike.

Vrata je otvorio Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju Od ruševine do 15 soba s četiri zvjezdice i najmodernijeg 5D kina

– Program je osmišljen kako bi poduzetnici ostvarili bespovratna sredstva za nabavu strojeva, opreme ili alata, ali i za nabavu računalne opreme, računalnih programa i sustava. Najviši iznos bespovratne potpore po korisniku je 50 posto od prihvatljivih troškova, a do maksimalno 15.000 kuna – naglasio je župan Igor Andrović.

VPŽ kontinuirano pomaže poduzetnicima, kako bespovratnim sredstvima kao što je COVID jednokratna pomoć u 2020. tako i raznim subvencijama kamata na poduzetničke kredite te subvencioniranim korištenjem poslovnog prostora u Poduzetničkim inkubatorima na svom području, Programom potpora u poljoprivredi, sufinanciranjem kamata na proljetnu i jesensku sjetvu...

POZITIVNI TRENDOVI U OBŽ Županija europskim projektima osigurala 800 milijuna kuna

– Ovako će se potaknuti daljnji razvoj, ulaganje i očuvanje radnih mjesta za brojne obitelji poduzetnika, a nastojat ćemo da se svake sljedeće godine osiguraju sredstva koja će se usmjeriti na poticanje razvoja poduzetništva u našoj županiji – poručio je župan.