Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
RURALNI RAZVOJ

Za 61 proizvođača 545.270 kuna potpora

Ilustracija
Foto: SIPHIWE SIBEKO/REUTERS/PIXSELL
Ove godine potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju odobrene su za 185 korisnika i u ukupnom iznosu od 2,574.620 kuna

Uz osiguranje 5,25 milijuna kuna u svom proračunu, Osječko-baranjska županija i ove godine provodi 14 mjera potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Javni pozivi za dodjelu potpora objavljeni su u ožujku, a po pristizanju zahtjeva potpore se postupno odobravaju.

Ugovoreno sufinanciranje aglomeracija Beli Manastir, Semeljci i Našice Za tri aglomeracije 573 milijuna kuna

Tako je nedavno zamjenik župana Goran Ivanović potpisao ugovore sa 61 korisnikom i u ukupnoj vrijednosti 545.270 kuna. Potpisnici su 51 OPG, šest obrta, jedno trgovačko društvo, jedna udruga i dvije jedinice lokalne samouprave. Najviše potpora odobreno je za poticanje izvrsnosti u proizvodnji mlijeka.

– U Osječko-baranjskoj županiji je 212.095 hektara obrađenih poljoprivrednih površina, za čiju su obradu i potom proizvodnju potrebni i poticaji, pa imamo niz mjera na koje se zainteresirani mogu javiti. Tako pomažemo proizvođače i jačamo njihovu volju da se nastave baviti poljoprivredom, budu konkurentni, razvijaju proizvodnju, uvode nove tehnologije. Uz državne mjere, vlastitim mjerama nastojimo kontinuirano jačati poljoprivredu kako bi bila okosnica gospodarstva naše županije – kaže zamjenik župana.

Pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Silva Wendling ističe da OPG-ovi redovito pokazuju najveći interes za potpore.

U tijeku su najveća ulaganja u prometnu infrastrukturu Osječko-baranjske županije Nove obilaznice, podvožnjak, autobusi, završetak Koridora 5C...

– Ove godine potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju odobrene su za 185 korisnika i u ukupnom iznosu od 2,574.620 kuna. Naši poljoprivrednici sve više ulažu u kvalitetu proizvoda i istraživanja kojima dokazuju sljedivost proizvoda, odnosno da proizvode na najkvalitetniji način, bez upotrebe velikih količina pesticida – poručuje ona.