Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
POTPISANI UGOVORI

Za 62 projekta kutinskih udruga 420.000 kuna

Kutina
Foto: Grad Kutina
Udruge su prijavile 63 projekta i zatražile sufinanciranje u iznosu 980 tisuća kuna

Grad Kutina i predstavnici 45 Udruga civilnog društva potpisali su Ugovore o financiranju čime će Grad Kutina ove godine s 420 tisuća kuna sufinancirati 62 projekta udruga u područjima kulture, aktivnosti s djecom i mladima, udruga iz Domovinskog rata, nacionalnih manjina, zdravstva i socijalne skrbi. Udruge su prijavile 63 projekta i zatražile sufinanciranje u iznosu 980 tisuća kuna. Željko Tomičić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti izrazio je žaljenje što su sredstva za financiranje udruga smanjena uslijed krize izazvane pandemijom.

Kutina Projekti Hrvatskih cesta u Kutini Most na Kutinici gotov do 22. svibnja, obilaznica je projekt za budućnost

Aktivnosti udruga prošle i ove godine znatno su smanjene, ali Grad Kutina omogućio im je isplatu sredstava kako bi održale hladni pogon. Odred izviđača Betlehem očekuje kako će na jesen obnoviti sve svoje aktivnosti u Izviđačkom domu na izletištu Betlehem najavila je Snježana Cejpek. Ove godine Grad Kutina će sa 63 tisuće kn sufinancirati i tri projekta udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Damir Badanjak, predsjednik HVIDRA-e Kutina i predsjednik Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata istaknuo je kako su branitelji ginuli na cijelom području Hrvatske.

Zato bi njihov rad trebala potpomagati država i županije, ali to je prošle i ove godine izostalo. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuo je važnost aktivnosti udruga civilnog života i značaj njihovog doprinosa društvenom životu Grada Kutine te je zahvalio udrugama na njihovom radu. Istaknuo je i da, unatoč smanjenju sredstava za financiranje njihova rada, aktivnosti udruga neće ostati bez pomoći čak i ako njihovi projekti trenutačno nisu prihvaćeni.