Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Izvrsni rezultati javnolinijskog prijevoza

Za 91,27% porasla prodaja jednosmjernih karata

storyeditor/2024-06-20/a_prijevoz_foto_kristijan_toplak.jpg
Foto: Kristijan Toplak UGOVOR o sufinanciranju Javne usluge prijevoza putnika potpisali su ministar Oleg Butković i župan Igor Andrović

– Kada smo osmišljavali ovaj projekt koji smo, kao Županija, proveli četvrti u Hrvatskoj, tada nam je upravo ovo bio cilj – da javnolinijski prijevoz bude dostupan svima i da ga koristi što više naših stanovnika – istaknuo je župan Igor Andrović.

Za čak 91,27 posto porasla je, naime, prodaja jednosmjernih karata u prvoj polovici ove godine, u odnosu na isto razdoblje lani. Gleda li se ukupno, odnosno jednosmjerne i mjesečne karte - radničke, umirovljeničke, studentske, učeničke, bilježi se povećanje od 30 posto.

Projekt sufinanciraju Vlada RH, odnosno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a uz inicijatora, Virovitičko-podravsku županiju, čvrsto su stale i sve općine i gradovi s njezina područja. Javnolinijski prijevoz u Virovitičko-podravskoj županiji postao je tako dostupan svima po iznimno povoljnoj cijeni karte, koja je, zahvaljujući sinergiji Vlade RH, resornog ministarstva, Županije, općina i gradova i do 90 posto niža nego ranije.

– Pokazalo se da ova javna usluga ima veliki značaj za sve žitelje Virovitičko-podravske županije, pogotovo u ruralnim područjima. Ovim smo programom povezali sva mjesta u našoj županiji – poručio je Bojan Mijok, županijski pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu.

Ovim projektom uvedeno je 49 županijskih i 31 međužupanijska linija, što je ukupno 1,389.947 kilometara. Ugovor o sufinanciranju Javne usluge prijevoza putnika u cestovnom prometu s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture potpisali su ministar Oleg Butković i župan Igor Andrović.

storyeditor/2024-06-13/Vrtic_Ciopa__jedan_od_dva_nova_vrtica.jpg dubrovnik Franković predstavio rezultate sedam godina na čelu Dubrovnika Dan općine Bedenica zagrebačka županija U Bedenici otvoren Kulturni centar i održani Susreti umirovljenika storyeditor/2024-06-17/JaskaB__1_.jpg Festival Život i smijeh Za pet odigranih predstava tražila se karta više, publika oduševljena