Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Festival Život i smijeh

Za pet odigranih predstava tražila se karta više, publika oduševljena

storyeditor/2024-06-17/JaskaB__1_.jpg
Foto: Jastrebarsko festival kazališta i smijeha
Gradsko kazalište Jastrebarsko i ove je godine pripremilo pravu poslasticu za sve ljubitelje kazališta

Gradsko kazalište Jastrebarsko i ove je godine pripremilo pravu poslasticu za sve ljubitelje kazališta koji su posjetili osmi po redu Festival Život i smijeh i kroz tjedan dana uživali u vrhunskim predstavama. Pet predstava pogledalo je više od tisuću ljudi, a tražila se i karta više. Pod sloganom "Kud bih s tobom osim u teatar" Jaska je tako tjedan dana živjela u duhu kazališta i umjetnosti, a publika je pristizala iz brojnih drugih mjesta i gradova, što svjedoči o kvaliteti programa. Ovogodišnji je program vrvio kazališnim klasicima i hitovima, a Jaska može biti ponosna što su na njezinu pozornici stali vrhunski profesionalci, kazališne legende i dive.

Prvoga dana publiku je oduševilo Kazalište Luda kuća s predstavom "Ko je tu lud?", a potom se na pozornicu popeo komičar Ivan Šarić. Teatar Exit nasmijao je do suza s predstavom "Kako misliš mene nema?!", a najmlađi su uživali u kazališnom klasiku "Kraljevna na zrnu graška" Kazališta Mala scena. Festival su zatvorile kazališne dive, Anja Šovagović Despot i Nataša Janjić Medančić, u predstavi "Tere i Luce" Kazališta Planet Art. Jaskanski su kazalištarci još jednom pokazali kako su i na pozornici i iza nje pravi profesionalci, a na tome ponajprije treba zahvaliti članovima koji su, redom volonteri, dali sve od sebe kako bi svojim sugrađanima pružili još jedno nezaboravno iskustvo.

– Pred nama su novi izazovi, gostovanja i izvedbe, a svaki pljesak publike vjetar nam je u leđa i dodatna motivacija za bavljenje glumom i organizacijom, što iziskuje puno vremena i truda, ali ponajprije puno ljubavi. Stoga, najveća hvala našoj publici koja je uvijek uz nas! – poručuju iz Gradskog kazališta Jastrebarsko. Festival Život i smijeh organiziralo je Gradsko kazalište Jastrebarsko, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija, Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog te Centra za kulturu i jaskanske Turističke zajednice. 

storyeditor/2024-06-17/JaskaA2.jpg Najbolji na međunarodnom natjecanju Jaskanski vatrogasci idu na Svjetsko prvenstvo u Miamiju Rebalans u Jaski jastrebarsko Rebalansom proračuna do više novca za programe i potrebe građana Turizam u Jaski BOGAT PROGRAM Od Života i smijeha do europskog natjecanja arborista penjača