Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ČAZMA

Za bazen ishodili i građevinsku dozvolu

Turistički sadržaji povećat će broj posjetitelja i doprinijeti novom zapošljavanju
Foto: Grad Čazma
Provedba će izravno utjecati na zapošljavanje 12 osoba stalno zaposlenih te 40 sezonskih djelatnika.

Radovi na "Čazma Natura", najvećem projektu provedenom u tom gradu dosad, teku bez problema. Jedan od važnijih koraka odvio se upravo ovih dana kada je najveći dio projekta i dugoočekivani bazen primio i posljednje odobrenje za provedbu – nakon uređenja zemljišta i izmjene Pravilnika o bazenima, ishođena je građevinska dozvola.

HT nastavlja s ulaganjima u razvoj infrastrukture u Požegi Spoj na optiku i ultrabrzi internet uskoro će dobiti 4383 kućanstva

Sljedeći koraci su savjetovanje s gospodarskim subjektima te odabir najpovoljnijeg ponuđača kroz javnu nabavu. Projekt Čazma Natura osmislio je Grad Čazma te ga aplicirao na natječaj Promicanje održivog razvoja prirodne baštine, a vrijedan je 26 milijuna kuna. Provodi se u partnerstvu s Javnom ustanovom za zaštitu prirode Bjelovarsko-bilogorske županije, Turističkom zajednicom Grada Čazme, udrugama civilnog društva te Osnovnom školom Čazma, koji će zajedno doprinijeti ostvarivanju ciljeva projekta.

Obuhvaća zaštitu i revitalizaciju zaštićenih dijelova prirode, Regionalni park Moslavačka gora te područje Nature 2000. Provedba će izravno utjecati na zapošljavanje 12 osoba stalno zaposlenih te 40 sezonskih djelatnika.

Radove je obišao i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić u pratnji ravnateljice Jasmine Urode Kutlić 300.000 KUNA ZA RADOVE Sanacija podruma Muzeja Moslavine

Stvaranjem turističkih sadržaja povećat će se broj posjetitelja koji će doprinijeti i porastu broja novozaposlenih u turističkim i ugostiteljskim poduzećima. Projekt će promijeniti vizuru Grada Čazme te doprinijeti ostvarenju cilja – razvoj “grada zelenog turizma”.