Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
HT nastavlja s ulaganjima u razvoj infrastrukture u Požegi

Spoj na optiku i ultrabrzi internet uskoro će dobiti 4383 kućanstva

Foto: Požega.hr
Trenutačno se izvode radovi u naseljima Babin Vir, Praulje i Sajmište, a uključenja prvih korisnika planirana su za početak prosinca

Hrvatski Telekom nastavlja s ulaganjima u razvoj telekomunikacijske infrastrukture na požeškom području. Nakon projekata skraćenja pretplatničke petlje, započeo je projekt implementacije optičke pristupne mreže.

Radove je obišao i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić u pratnji ravnateljice Jasmine Urode Kutlić 300.000 KUNA ZA RADOVE Sanacija podruma Muzeja Moslavine

U 2021. još 2989 kućanstava

Kako se navodi na službenim internetskim stranicama Grada Požege, ovime će 4383 kućanstva dobiti mogućnost korištenja prednosti optičke infrastrukture koja omogućuje ultrabrzi internet s brzinama većima od 100 Mbit/s, a u budućnosti će brzine ići i preko 1 Gbit/s. Ulaganje je vrijedno više od 16 milijuna kuna.

Trenutačno se izvode radovi u naseljima Babin Vir, Praulje i Sajmište, a uključenja prvih korisnika planirana su za početak prosinca. Sljedeće godine u planu je realizirati mrežu u centru Požege kojom će dodatnih 2989 kućanstava imati mogućnost korištenja optičke infrastrukture.

Hrvatski Telekom, kao najveći privatni investitor u digitalizaciju u Hrvatskoj, kontinuirano ulaže u razvoj i modernizaciju telekomunikacijske infrastrukture.

Realizacijom ovog projekta unaprijedit će se korisničko iskustvo te omogućiti korištenje naprednih i inovativnih digitalnih proizvoda i usluga poput e-Građana, e-škole, e-zdravlja i e-parkinga, za čije korištenje su prijeko potrebne velike pristupne brzine. Istodobno, uvođenje optičke infrastrukture pridonijet će povećanju konkurentnosti lokalnog gospodarstva.

Gradsko kazalište Požega osvojilo vrijednu nagradu Publika odlučila: “Igra ljubavi i slučaja” najbolja na 13. Prologu

– Optičke mreže do kućanstava bez sumnje omogućuju najkvalitetniji i najbrži pristup internetu i sastavni su dio digitalizacije društva, povećanja gospodarske konkurentnosti i kvalitete života te mi je dwrago što će i građani Požege dobiti priliku uživati u prilikama koje pruža optička infrastruktura – izjavio je Boris Drilo, član Uprave Hrvatskog Telekoma za tehniku i informacijsku tehnologiju.

Požeški gradonačelnik Darko Puljašić izrazio je zadovoljstvo što Hrvatski Telekom doprinosi ulaganju u širokopojasnu infrastrukturu, ocijenivši to stvaranjem preduvjeta za bolju budućnost.

Povećanje efikasnosti

– Dostupnost širokopojasnog pristupa velikih brzina značajan je preduvjet za daljnji društveni i gospodarski razvoj države, odnosno osnovni preduvjet za tranziciju prema digitalnom društvu i gospodarstvu utemeljenom na digitalnim tehnologijama. Za našu zajednicu tu su i razne druge koristi poput povećanja atraktivnosti za privlačenje novih poduzetnika, povećanje efikasnosti javnih i privatnih usluga, kao i povećanje računalne pismenosti – izjavio je gradonačelnik Puljašić.