Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Brojni infrastrukturni radovi na pleterničkom području

Za dogradnju dječjeg vrtića povukli svih 9 milijuna

Vrtić u Pleternici
Foto: Grad Pleternica
U drugoj fazi realizacije projekta, vrtić “Tratinčica” postat će prvi u PSŽ-u koji će dobiti i bazen.

Grad Pleternica uspio je svojom domišljatošću i praćenjem svih natječaja osigurati financijska sredstva za stopostotno financiranje dogradnje dječjeg vrtića “Tratinčica”. Dogradnja je neophodna budući da je određeni broj mališana trenutačno “na čekanju” zbog nedostatka prostora. Grad je prošao administrativnu provjeru u Agenciji za plaćanje, što govori da može očekivati isplatu od 7,5 milijuna kuna za prijavljeni projekt dogradnje vrtića.

Sveti Nikola u Pleternici U Pleternici i ove godine podijeljeni slatki pokloni Nikola, Maša i motorizirani Djedice darivali mališane

– Svaki dan očekujemo izdavanje građevinske dozvole za dogradnju vrtića. Sredstva su osigurana tako da možemo početi s radovima – kaže gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Projekt je težak nešto više od 9 milijuna kuna, a razliku sredstava u iznosu od 1,5 milijuna kuna Grad Pleternica je na sebi svojstven način osigurao drugim natječajem koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju.

Dvama natječajima osigurana su nepovratna sredstva za kompletnu dogradnju dječjeg vrtića. Ovih će dana biti kompletirana sva dokumentacija kako bi se moglo početi s radovima, a na javnom natječaju izabran je i izvođač. Prema riječima gradonačelnice, gradilište vrtića neće biti jedino na pleterničkom području u 2019. godine

Kuća U Pleternici prvi put osigurali sredstva za potpore Pomažu mladim obiteljima da riješe stambeno pitanje

– Uz postojeća četiri projekta Trga bećarca, Multimedijalne dvorane, srednje škole te e-inkubatora, u idućoj godini očekuju se i radovi na uređenju sportskog objekta u Kuzmici vrijedni više od 600.000 kuna te na uređenju Društvenog doma u Blacku, čija je vrijednost procijenjena na oko 300.000 kuna. U pripremi je i postupak javne nabave za uređenje Centra za hrvatske branitelje – istaknula je gradonačelnica.

U drugoj fazi realizacije projekta, vrtić “Tratinčica” postat će prvi u PSŽ-u koji će dobiti i bazen.

Bećarac Slavonsko blago s UNESCO-ova popisa kulturne baštine Bećarac će biti temelj razvoja turizma u Pleternici