Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI

Za dogradnju i opremanje radionice 13 mil. kn

Nabavit će se vrhunska oprema za devet novih školskih praktikuma iz potpodručja strojarstva u Tehničkoj školi Čakovec
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Interes za korištenje budućih laboratorija već su iskazali i brojni poduzetnici iz regije, istaknula je voditeljica projekta Mihaela Pancer Zadravec.

Ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka i direktorica tvrtke Đurkin Maja Đurkin Međimurec potpisali su ugovor o javnoj nabavi radova na rekonstrukciji i dogradnji postojeće zgrade Radionice Tehničke škole Čakovec, što je nastavak razvoja Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu.

Za opremanje laboratorija 730.000 kuna DODATNA SREDSTVA Za opremanje laboratorija 730.000 kuna

Rekonstrukcija i dogradnja objekta dio je projekta Regionalnog centra strojarstva TŠČ-a vrijednog 56 milijuna kuna, kojim će se omogućiti stvaranje infrastrukturnih, tehnoloških, organizacijskih i stručnih preduvjeta za vrhunsko strukovno obrazovanje te obrazovanje odraslih sukladno potrebama gospodarstva u području strojarstva u Međimurskoj županiji i regiji.

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji u vrijednosti 13,1 milijun kuna trajat će 11 mjeseci, nakon čega slijedi opremanje novih prostora. Nabavit će se vrhunska oprema za devet novih školskih praktikuma iz potpodručja strojarstva, a u novoopremljenim laboratorijima odvijat će se praktična nastava za učenike te škole i škola partnera, ali i edukacije i stručna usavršavanja za odrasle. Interes za korištenje budućih laboratorija već su iskazali i brojni poduzetnici iz regije, istaknula je voditeljica projekta Mihaela Pancer Zadravec.

NOVA ULAGANJA U GRADU Opremanje sportske dvorane

– Regionalni centar logičan je slijed povezivanja gospodarstva i obrazovanja u Međimurju koje se temelji na znanstvenoj i strukovnoj izvrsnosti, a upravo će ta izvrsnost omogućiti našim učenicima još više kvalitetnijeg znanja i stručnosti – rekao je župan Matija Posavec. Početak korištenja novih prostora Centra očekuje se krajem 2022., a projekt završava krajem 2023.