Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Đakovački dom za starije

Za dogradnju kuhinje izdvojen 1,41 milijun kuna

1/4
Foto: Osječko-baranjska županija
Ravnateljica Branka Barna dodaje da je kuhinja izgrađena za pripremu obroka za 100 korisnika, a povećanje kapaciteta bilo je nužno jer se tu priprema i dodatnih 60 obroka za korisnike usluga pomoći u kući

Dom za starije i nemoćne osobe Đakovo djeluje 42 godine, trenutačno zapošljava 78 djelatnika, skrbi o 240 korisnika, a za 60 korisnika pruža usluge pomoći u kući. Prije mjesec dana završena je investicija dogradnje i opremanja kuhinje.

Ambulanta fizikalne medicine od sada na usluzi stanovnicima Baranje Baranjci više ne moraju putovati i do 52 kilometra na terapije

– Za proširenje kapaciteta kuhinje Doma u Đakovu izdvojili smo 1,41 milijun kuna, a planiramo proširiti i smještajni kapacitet Doma s prostorijama koje u ovom trenutku koristi Centar za socijalnu skrb – kaže župan Ivan Anušić.

Dodaje da je Županija osnivač domova za starije i nemoćne osobe u Osijeku, Belom Manastiru i Đakovu te da je u njima smješteno 770 osoba, svi rade vrlo kvalitetno, s dobrim uvjetima za korisnike, visokom razinom sigurnosti i odličnom organizacijom.

Ravnateljica Branka Barna dodaje da je kuhinja izgrađena za pripremu obroka za 100 korisnika, a povećanje kapaciteta bilo je nužno jer se tu priprema i dodatnih 60 obroka za korisnike usluga pomoći u kući.

Županijska investicija Ambulantu dobilo i Cvjetno naselje u Osijeku