Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Ambulanta fizikalne medicine od sada na usluzi stanovnicima Baranje

Baranjci više ne moraju putovati i do 52 kilometra na terapije

1/3
Foto: Osječko-baranjska županija
– Nema sumnje da sve skupa mnogo znači stanovnicima Belog Manastira i Baranje, koji su do sada na terapije vezane za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju morali odlaziti u Bizovac – ističe gradonačelnik Rob

Stanovnici Belog Manastira više ne moraju putovati do 52 kilometra udaljenog Bizovca da bi odlazili na terapije fizikalne medicine i rehabilitacije. Naime, nakon novouređenih ordinacija psihijatrije, kardiologije i opće interne medicine u novoj zgradi Doma zdravlja Beli Manastir, u Školskoj ulici broj 5, od 2. prosinca prošle godine djeluje i ordinacija fizikalne medicine i rehabilitacije. Ova zdravstvena usluga tako je postala znatno dostupnija i za stanovnike ostalih naselja u Baranji.

Foto: Osječko-baranjska županija

Projekt "Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva" Uz subvencije, kamate na stambene kredite od 0,49 do 1,2 posto

Velika ulaganja

Nove ordinacije Doma zdravlja Beli Manastir obišao je Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, koja je osnivač Doma zdravlja te je u projektu "Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije" nositelj ove investicije. – Iako je dostupnija usluga fizikalne medicine i rehabilitacije bila zaista potrebna u Baranji, njezinim stanovnicima tek je sada na raspolaganju te zahvaljujem svima koji su sudjelovali u projektu. Uz tu ambulantu, otvorene su i ordinacije psihijatrije, kardiologije i opće medicine, čime je ukupna primarna zdravstvena zaštita u Baranji podignuta na višu razinu. Ukupna vrijednost ulaganja u Dom zdravlja Beli Manastir, koje je financirala Osječko-baranjska županija, Dom zdravlja, fondovu EU i resorno ministarstvo, iznosi gotovo 10 milijuna kuna – rekao je župan Anušić.

On je najavio i skori obilazak domova zdravlja u Osijeku, Đakovu, Valpovu, Donjem Miholjcu i Našicama koji su također obnovljeni i opremljeni projektom dostupnije primarne zdravstvene zaštite čija je ukupna vrijednost 23,9 milijuna kuna.

Foto: Osječko-baranjska županija

Tradicionalni sportski domjenak "Sarmice" Priznanja i nagrade za najbolje sportaše i klupske jubileje

Ponosan na realizaciju projekta, gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob zahvalio je ravnatelju Doma zdravlja Žarku Zeliću na inicijativi te osobito županu Ivanu Anušiću što je prepoznao važnost i pokrenuo proces povećanja kvalitete usluga svih domova zdravlja u županiji.

Golema važnost

– Nema sumnje da sve skupa mnogo znači stanovnicima Belog Manastira i Baranje. Dovoljno je reći da su do sada na terapije vezane za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju morali odlaziti u Bizovac, što je često znalo predstavljati veliki problem. Zgrada Doma zdravlja uređena je po svjetskim standardima te uz vrhunsku opremu ovih ordinacija i stručno osoblje osigurava bolju zdravstvenu skrb Baranjaca. Ovo je ujedno nastavak investicija na uređenju škola, domova zdravlja i drugih javnih objekata koje se provode uz dobru suradnju Grada i Županije, a na dobrobit svih građana – rekao je gradonačelnik Rob.

U Osječko-baranjskoj županiji navodnjavat će se novih 854,5 hektara Odobreno 49 milijuna kuna za tri sustava navodnjavanja u županiji

Foto: Osječko-baranjska županija

Ravnatelj Doma zdravlja Beli Manastir Žarko Zelić ističe da je otvaranjem ovih ordinacija ostvarena početna zamisao o podizanju kvalitete primarne zdravstvene skrbi i pomoći svim Baranjcima. Liječnici su osigurani ugovorom o poslovnoj suradnji s drugim zdravstvenim ustanovama s područja Osječko-baranjske županije, a Dom zdravlja činit će maksimalne napore s ciljem stalne edukacije mladih liječnika.