Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Bespovratna sredstva

Za edukaciju o gospodarenju otpadom 1,17 milijuna kuna

Dubrovnik otpad
Foto: Grad Dubrovnik
Program uključuje edukaciju javnosti kroz provođenje niza aktivnosti u vezi unaprjeđenja sustava odvojenog prikupljanja otpada

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je prihvatilo prijedlog Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o dodjeli bespovratnih sredstva u iznosu od 1,178.933 kune za projektni prijedlog “ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika“.

Počela gradnja studentskog doma u Dubrovniku Počela izgradnja studentskog doma DNŽ s 4,5 milijardi vrijednih projekata sufinanciranih iz EU europski rekorder!

Naime, u postupku dodjele bespovratnih sredstava u Operativnom programu “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ Ministarstvo zaštite okoliša je potvrdilo prijedlog Fonda za projektni prijedlog. Naime, izobrazno-informativne aktivnosti dio su Plana gospodarenja otpadom za razdoblje od 2018. do 2023. godine koje je Gradsko vijeće Grada Dubrovnika usvojilo u svibnju ove godine.

Program uključuje edukaciju javnosti kroz provođenje niza aktivnosti u vezi unaprjeđenja sustava odvojenog prikupljanja otpada. Ministarstvo je Grad Dubrovnik o prihvaćanju prijedloga obavijestilo 2. kolovoza. U dopisu kojeg je potpisao ministar Tomislav Ćorić u ime Ministarstva piše da je posljednja faza u postupku donošenje Odluke o financiranju te potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava.

Akrobacije na Orlandovu stupu Dubrovnik Akrobacije na Orlandovu stupu