Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Počela izgradnja studentskog doma

DNŽ s 4,5 milijardi vrijednih projekata sufinanciranih iz EU europski rekorder!

Počela gradnja studentskog doma u Dubrovniku
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Dubrovnik je trenutno jedini sveučilišni grad koji nema studentski dom – poručila je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU G. Žalac

– U životu političara nema puno prilika kao što je ova, prisustvovati početku radova na projektu koji će nekoj sredini značiti to što će Dubrovniku značiti studentski dom. Danas imamo situaciju da su đački domovi puni, a nakon završetka osnovne i srednje škole naša djeca pune zagrebačka i druga Sveučilišta – rekla je na otvaranju radova na izgradnji Studentskog doma zamjenica župana Žaklina Marević.

– Dubrovnik je trenutačno jedini sveučilišni grad koji nema studentski dom. Možete biti sretni i zadovoljni što će biti najvredniji i veći od svih ostalih – poručila je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

Odlagalište Grabovica Izdana građevinska dozvola Sanacija odlagališta otpada Grabovica, zatvara se za 2 godine

Naglasila je kako se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutačno provodi 4,5 milijardi kuna vrijednosti projekata koji se sufinanciraju iz EU, što je rekord i za Europsku uniju.

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum zahvalio je članovima projektnog tima koji su radili volonterski, a predsjednik Studentskog centra Marko Potrebica kazao je kako je dugo sanjao ovaj dan. Radovi će trajati 15 mjeseci. Studentski dom će imati kapacitet od 254 smještajne jedinice. Projekt je vrijedan 216 milijuna kn, od kojih je bespovratnih 151 milijun kn iz EU. Projekt sufinanciraju DNŽ, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Grad Dubrovnik.

Predviđena ulaganja: u prostor u zgradi škole, u prostor unutar gradskih zidina (Garište) te u prostor u Vili Čingrija Regionalni centar kompetentnosti Turistička škola Dubrovnik jedan od 25 regionalnih centara