Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
ENERGETSKA OBNOVA

Za fasadu, krovište, stolariju, instalacije i sanaciju vlage 800.000 €

storyeditor/2024-07-05/MZB.jpg
Energetska obnova
Međimurska županija najavila je početak energetske obnove Sportske dvorane Osnovne škole Prelog

Međimurska županija najavila je početak energetske obnove Sportske dvorane Osnovne škole Prelog, a investicija je vrijedna 800.000 eura. Sporazum o provođenju projekta potpisali su međimurski župan Matija Posavec i ravnateljica Osnovne škole Melita Trupković. Obuhvatit će se niz radova, uključujući energetsku sanaciju, zamjenu fasade, krovišta i stolarije te instalaciju nove rasvjete. Planirana je i sanacija vlage u prostorijama dvorane i spojnom hodniku.

Župan Matija Posavec izrazio je zadovoljstvo pokretanjem ovog važnog projekta i naglasio da će radovi energetske sanacije uskoro početi, nakon čega slijedi zamjena stolarije i krovišta.

– Ova dvorana, koja se koristi svakodnevno, nakon obnove će omogućiti značajne godišnje uštede energenata te će osigurati bolje uvjete za sve korisnike – istaknuo je Posavec. Ravnateljica Osnovne škole Prelog Melita Trupković rekla je da je obnova ključna za unapređenje kvalitete obrazovanja i sportskih aktivnosti učenika.

– Zahvaljujemo Međimurskoj županiji na podršci i investiciji koja će našim učenicima omogućiti suvremenije i udobnije uvjete za rad i rekreaciju – dodala je ravnateljica Trupković. Očekuje se da će energetska obnova Sportske dvorane Osnovne škole Prelog donijeti višestruke koristi, uključujući smanjenje troškova energije, poboljšanje ekološke učinkovitosti i stvaranje ugodnijeg okruženja za učenike, nastavnike i sve korisnike dvorane.

Projekt energetske obnove provodit će Međimurska energetska agencija. Direktor Alen Višnjić rekao je da nakon potpisivanja sporazuma i na temelju projektne dokumentacije slijedi raspisivanje javnog natječaja za izvođače radova, a planirani rok završetka je do kraja ove godine. Potpisivanju sporazuma nazočili su predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah, pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju, upravljanje projektima i investicije dr. sc. Anita Perešin i predsjednica Mjesnog odbora Prelog Anica Naranđa. 

storyeditor/2024-06-28/MZB.jpg Predsjednik Uprave HC-a potpisao ugovor o izgradnji obilaznice Nedelišće – Pušćine Projekt koji se čekalo dvadesetak godina napokon će se realizirati storyeditor/2024-06-28/MZa1.jpg Posebno raduju medalje za vina autohtone sorte pušipel Jedanaest međimurskih vinara osvojilo 29 medalja na Decanteru storyeditor/2024-06-24/MZb.jpg Kolegij gradonačelnika i načelnika o sve većim obvezama u predškolskom odgoju Ministarstvu šalju zahtjev da država financira plaće odgojitelja u vrtićima