Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Za GAK više od 900 tisuća kuna, za cestu kroz Dišnik milijun kuna

Foto: Grad Garešnica
Dotrajala cesta dobit će novi asfalt i bit će proširena

Gareški kulturni centar (GAK) održao je u Hrvatskom domu u Garešnici početnu konferenciju projekta „Iz kulture u poduzetništvo“. Riječ je o projektu koji je odobrio Europski socijalni fond u srpnju prošle godine, njegova vrijednost je 922.580 tisuća kuna bespovratnih sredstava, a provodi ga GAK u partnerstvu s udrugom Krugovi iz Zagreba.

iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja stigla još jedna važna odluka Bjelovar dobio dozvolu za istraživanje geotermalnih voda na prostoru Korenovo

Cilj projekta je stjecanje potrebnih vještina i pokretanje gospodarske djelatnosti te udruge. Već je održano sedam treninga socijalnih vještina, edukacije za strojno vezanje, izradu tradicijskih glazbala i narodnih nošnji te je nabavljena sva oprema za rad. Održano je i deset predavanja o poduzetničkim vještinama te jedno studijsko putovanje. Uređen je prostor udruge za obavljanje djelatnosti te je opremljen tonski studio, šivaonica narodnih nošnji i radionica za izradu tradicijskih glazbenih instrumenata.

Zaposlene su i dvije osobe, pripadnice teško zapošljive skupine. Odrađene su i aktivnosti na promociji projekta. Na konferenciji su uz nositelje projekta i partnere sudjelovali gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, predstavnici županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga i brojni drugi sudionici, a u programu je nastupila pjevačka skupina MedjuWodje iz Garešnice. Valja napomenuti kako su u tijeku radovi na rekonstrukciji i modernizaciji dijela ceste kroz Dišnik od skretanja za dišničko-kapelička brda do kraja sela, a nakon toga će uslijediti nastavak radova i asfaltiranje ceste kroz naselje Čukovac.

ŠTETA OD POTRESA JE VELIKA Županija pomaže gradnju crkve u Kravarskom

Sredstva za obnovu te ceste osigurana su nedavno sklopljenim ugovorom Grada Garešnice i tvrtke Ceste d. d. iz Bjelovara, a u njenu rekonstrukciju uložit će se oko dva milijuna kuna. Dotrajala cesta dobit će novi asfalt i bit će proširena.