Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Hvalevrijedna humanitarna akcija

Za Krijesnice otpedalirali 3100 km, još uvijek nije kasno za uplatu donacije

Za Krijesnice otpedalirali 3100 km
Foto: Grad Jastrebarsko
Svoje heroje Jaskanci su prošlog četvrtka dočekali raširenih ruku, uz pjenušac, mažoretkinje i tamburaše. Svi su bili ponosni na njihov podvig.

U humanitarnoj akciji u Jastrebarskom dosad je za udrugu Krijesnice prikupljeno 80.000 kuna. No to nije kraj - do 15. rujna traje humanitarna akcija "Pedalom za krijesnice", za koju su najzaslužniji Ivan Puškarić, Marko Kos i Marko Deša. 

Zagrebačka županija Zavodu za javno zdravstvo donirana medicinska oprema

Pomoć djeci

Ova tri hrabra biciklista prešla su više od 3000 kilometara diljem Hrvatske s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za one kojima je to najpotrebnije, a to su djeca oboljela od malignih bolesti. Ivan Puškarić, član Tilček Teama, Marko Kos i Marko Deša 15. kolovoza krenuli su biciklima u humanitarnu akciju "Pedalom za Krijesnice" i od tada su odvozili oko 3100 kilometara.

Udruga Krijesnica već 20 godina pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima, pružajući im psihosocijalnu, pravnu i materijalnu pomoć. Nakon 13 dana bicikliranja, hrabri i vidno iscrpljeni biciklisti prošlog četvrtka stigli su natrag u Jastrebarsko, živi i zdravi, ispunjenog srca humanitarnim ciljem kojeg su si zacrtali. Svoje heroje Jaskanci su dočekali raširenih ruku, uz pjenušac, mažoretkinje i tamburaše.

Između ostalih, na tom velikom pothvatu biciklistima je čestitao i gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel, uručivši im ček kojim Grad Jastrebarsko dodjeljuje 10.000 kuna udruzi Krijesnica.

JAVNI POZIV Subvencije i donacije za razvoj lovstva

Iako je ova teška, ali lijepa avantura biciklima završila, projekt "Pedalom za Krijesnice - powered by TIA mobiteli" traje do 15. rujna, pa u Gradu pozivaju sve koji mogu da pomognu udruzi Krijesnica.

– Prije početka ove humanitarne akcije pokretači su poželjeli sakupiti svotu od 100.000 kuna. Uz dosadašnje uplate donatora i građana, donacijom Grada Jastrebarskog,Grada Ploče i Tilček Teama, ukupno je sakupljeno oko 80 posto traženog iznosa, odnosno oko 80.000 kuna. Ovim putem u ime idejnog pokretača projekta Ivana Puškarića zahvaljujemo svima koji su već uplatili, ali i svima koji će još uplatiti donacije. Hvala svima što ste dio ove male, ali lijepe priče – poručili su iz Tilček Teama i Grada Jastrebarskog.

Podsjetimo, ideja o putovanju biciklom granicom oko Hrvatske I. Puškariću sinula je 15. kolovoza prošle godine, kad je vozio utrku Everesting na Poljanicama.

Stigla donacija iz Kine Oprema proslijeđena zdravstvu i domovima

Maligne bolesti

– U Hrvatskoj od malignih bolesti svaki drugi dan oboli jedno dijete, što je strašno – rekao je.