Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Stigla donacija iz Kine

Oprema proslijeđena zdravstvu i domovima

1/6
Foto: Zadarska županija
U pošiljci koju su Zadarskoj županiji poslali prijatelji iz Kine dostavljeni su medicinski materijal, zaštitne maske i odijela, a dočekali su je župan Božidar Longin i njegov zamjenik Šime Mršić

Medicinska zaštitna oprema koju su Zadarskoj županiji iz NR Kine uputili prijateljska Provincija Hainan i tvrtka China Aoyuan Group stigla je u Zadar. Oprema je stigla izravnom zrakoplovnom linijom iz Šangaja putem koje je hrvatska Vlada u proteklih desetak dana nabavila oko 200 tona zaštitne opreme namijenjene hrvatskom zdravstvenom sustavu i drugim službama koje sudjeluju u suzbijanju epidemije koronavirusa. U pošiljci koju su Zadarskoj županiji poslali prijatelji iz Kine dostavljeni su medicinski materijal, zaštitne maske i odijela.

Održana prva elektronička sjednica Županijske skupštine Pogođenima krizom Županija brojnim mjerama pomaže s 20 milijuna kuna

– Svaka pomoć u kriznim vremenima je dobrodošla, a Provincija Hainan i tvrtka China Aoyuan Group i ovom su donacijom potvrdili da se pravi prijatelji poznaju u nevolji. Zahvalni smo i Veleposlanstvu RH u Pekingu koje je koordiniralo dostavu opreme do zrakoplova. Teška vremena, više puta se to dokazalo, bude ono najbolje u nama tako da smo u ovoj epidemiji imali primjer brojnih pojedinaca, ali i institucija koji su se uključili u akciju pomoći našim zdravstvenim ustanovama za kupnju opreme. Hvala im na tome – kazao je župan Božidar Longin koji je sa zamjenikom Šimom Mršićem te pripadnicima Službe civilne zaštite ZŽ-a dočekao pošiljku iz Kine.

Energetska obnova zgrade Osnovne škole Nikole Tesle u Gračacu Novi radovi na školi koja je oštećena u Domovinskom ratu

Donirana oprema već se dostavlja zdravstvenim ustanovama, domovima za starije i nemoćne te obiteljskim domovima diljem županije. Tijekom idućih dana očekuje se još jedna pošiljka medicinskog zaštitnog materijala iz Kine. Riječ je o donaciji Provincije Jiangxi s kojom je Zadarska županija također uspostavila prijateljske odnose i vrlo kvalitetnu suradnju.