Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Potpore iz proračuna

Za kulturu u 2019. izdvaja se 600 tisuća kuna više

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Izdvojen je i novac za sanaciju i očuvanje 14 katoličkih i pravoslavnih crkava

Puno ulažemo u kulturnu baštinu i očuvanje tradicije te razne manifestacije i djelatnosti koje se vežu za kulturu. Ove godine povećali smo sredstva, u odnosu na prošlu, za čak 600 tisuća kuna – poručio je župan Ivo Žinić pri dodjeli ugovora po Javnom pozivu u kulturi Sisačko-moslavačke županije za 2019. godinu.

Međunarodna folklorna svečanost Međunarodna manifestacija Ovog tjedna bogatstvo europskog folklora na ljetnim pozornicama

Ove je godine iz proračuna Sisačko-moslavačke županije za 168 prijavljenih izdvojeno 2,4 milijuna kuna za četiri kategorije prijavljenih; jedinice lokalne samouprave, javne ustanove te druge pravne i fizičke osobe, za udruge i druge organizacije civilnog društva, za crkve i vjerske zajednice te za rad Zajednice udruga u kulturi Sisačko-moslavačke županije.

Kako je rečeno pri dodjeli, s ovih 2,4 milijuna kuna financira se zaštita i očuvanje arheološke baštine, manifestacije udruga u kulturi, likovnih djelatnosti, kazališne, muzejsko-galerijske, nakladničke, knjižničarske, glazbeno-multimedijalne djelatnosti te izgradnja, održavanje i opremanje u području kulture.

Izdvojena su tako i sredstva za sanaciju i očuvanje 14 katoličkih i pravoslavnih crkvi, a među korisnicima je i Župa sv. Katarine iz Komareva.

jedinstvena izložba fotografija u kliškoj tvrđavi U povodu 100. obljetnice kraja Prvog svjetskog rata MK Specijalne policije odao počast poginulim Hrvatima

– Zahvaljujem Županiji na 50 tisuća kuna koje je namijenila za moju Župu svete Katarine u Komarevu. Ovim novcem crkva će napokon dobiti obnovu interijera koju čeka od Domovinskog rata pa će ona biti ljepša i ugodnija za boravak našim vjernicima – rekao je upravitelj Župe, vlč. Robert Jakica.