Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Općina Štefanje

Za kupnju udžbenika 500 kuna na račun roditelja

Školski udžbenici
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija
Novac roditeljima isplaćujemo na tekući račun uz šifru koja ukazuje da se radi o tehničkoj pomoći za djecu i u tom slučaju to nije prihod na koji se plaća porez – objasnio je načelnik općine Ivo Emić

Općina Štefanje posljednje tri godine služi kao primjer ostalima iz županije kada je riječ o pomoći na početku školske godine. Naime, na tekući račun roditelja učenika uplaćuju 500 kuna za kupnju potrebnih školskih udžbenika.

Željeznička stanica u Daruvaru Porast od 15 posto Subvencije pomogle, vlakovima se vozi sve više putnika

– Nismo imali problema oko te pomoći i tražili smo tumačenje mjerodavnih institucija prije početka isplate. Novac roditeljima isplaćujemo na tekući račun uz šifru koja ukazuje da se radi o tehničkoj pomoći za djecu i u tom slučaju to nije prihod na koji se plaća porez – objasnio je načelnik općine Ivo Emić.

Inače, riječ je o školi koju čeka velika energetska obnova koja će, uz ovu vrstu pomoći, tamošnjim mališanima, ali i roditeljima, uljepšati školsku godinu.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i načelnik općine Štefanje Ivo Emić Novi projekt Čazma i općina Štefanje educirat će građane o odlaganju otpada Roditelji dobivaju po 500 kuna za knjige Štefanje Općina sa po 1000 kuna nagradila najbolje studente i srednjoškolce