Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška II. faza

Za navodnjavanje stiže 36,9 milijuna kn

Foto: Kristijan Toplak
Slijede i sustavi navodnjavanja Lukač i Čađavica, a kada sve to završimo, Virovitičko-podravska županija bit će hrvatski lider u navodnjavanju, naglasio je župan Igor Andrović

Za novih 568 hektara dijela sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška II. faza, stiže bespovratnih 36,9 milijuna kuna. Županu Igoru Androviću taj je ugovor nedavno u Svetom Martinu na Muri u sklopu Dana poljoprivrede, ribarstva i šumarstva uručio premijer Andrej Plenković.

ANALIZA REZULTATA Virovitičko-podravska županija lider u povlačenju novca iz Europske unije

– Sagradili smo sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška, završen je sustav Đolta, a pri kraju je sustav Novi Gradac – Detkovac. Ovih novih 568 hektara sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška II. faza prošlo nam je u stopostotnom iznosu. Slijede i sustavi navodnjavanja Lukač i Čađavica, a kada sve to završimo, Virovitičko-podravska županija bit će hrvatski lider u navodnjavanju – naglasio je župan Igor Andrović.

Važne donacije koje će pomoći u spašavanju života Vatrogascima četiri vozila i 500.000 kuna vrijedna oprema stigli iz Tirola

Projektom II. faze Kapinci – Vaška predviđeno je proširenje dosadašnjeg sustava navodnjavanja za dodatnih 568 hektara. Područje proširenja sastoji se od dva dijela – sjevernog, uz naselje Novaki, površine 128 hektara, te južnog, uz naselje Višnjica i površine 440 hektara. Navedeno obuhvaća područje općina Sopje i Suhopolje, odnosno naselja, Gornji Miholjac, Novaki, Cabuna i Vaška. Sustav Kapinci – Vaška II. faza spojit će se na postojeći sustav te će se i ovih 568 hektara natapati vodom iz Drave.