Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
NASTAVLJA SE OPREMANJE

Za novu opremu Županija osigurala 270.000 kn

Damir Bajs
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Opremanje središnjih Dobrovoljnih vatrogasnih društava po ovom modelu u dogovoru župana Damira Bajsa i čelnika Vatrogasne zajednice krenulo je 2018. godine i sada je već treća godina zaredom kako se potpisuju ugovori.

Županijski vatrogasni zapovjednik Zdenko Brandejs, uz prisutnost župana Damira Bajsa, potpisao je ugovore o dodijeli financijske potpore vrijedne 15 tisuća kuna za nabavku opreme i sredstava za operativno djelovanje s predsjednikom DVD-a Sirač Davorom Novakom.

Projekt Grada Duge Rese treći je najbolji projekt u Europi Vatrogascima vrhunska oprema za spašavanje za poplava ili potresa

Riječ je o prvom u nizu ugovora koji se potpisuju s 18 središnjih općinskih Dobrovoljnih vatrogasnih društva za koje će ukupno biti izdvojeno 270 tisuća kuna za što je sredstva osigurala Bjelovarsko-bilogorska županija. Opremanje središnjih Dobrovoljnih vatrogasnih društava po ovom modelu u dogovoru župana Damira Bajsa i čelnika Vatrogasne zajednice krenulo je 2018. godine i sada je već treća godina zaredom kako se potpisuju ugovori, što znači da je do sada svaki DVD za opremanje dobio 45 tisuća kuna.

Te 2018. godine Bjelovarsko-bilogorska županija sto posto je povećala izdvajanja za vatrogastvo, a ove 2020. godine ukupno u proračunu Županije osigurano je 1,4 milijuna kuna za financiranje Vatrogasne zajednice naše županije. Upravo takvo povećanje sredstava omogućilo je dodatno opremanje naših Dobrovoljnih vatrogasnih društava koja operativno djeluju na području svojih općina. Bjelovarsko-bilogorska županija pridaje veliku pažnju vatrogastvu na svom području, što i ne čudi budući da su vatrogasci i vatrogastvo duboko ukorijenjeni u našoj županiji, a ta Vatrogasna zajednica među vodećima je u Republici Hrvatskoj.

PLETERNICA Vatrogasni dom u Buku uskoro u novom ruhu

– Bjelovarsko-bilogorska županija vodeća je županija po broju vatrogasaca koji su aktivno prijavljeni u svoja društva, njih gotovo 11 tisuća. Vodeći smo i po broju DVD-ova koji prelazi 160, a imamo i profesionalne postrojbe koje rade pri gradovima. Svi zajedno omogućuju kvalitetnu zaštitu od požara. Bjelovarsko-bilogorska županija povisila je sredstva za vatrogastvo, s 500 tisuća kuna od prije 7 godina na 1,4 milijuna u 2020. godini. Vatrogastvo je duboko ukorijenjeno u tradiciju našega kraja, a naši vatrogasci često odlaze u pripomoć drugima, kako na moru tako i u izvanrednim situacijama u drugim dijelovima Hrvatske – naglasio je župan Damir Bajs.