Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Općina Rovišće

Za obnovu škola 17 milijuna kuna

Općina Rovišće
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Kompletno će se obnoviti Područna škola u Predavcu, a uslijedit će i obnova Matične škole s dvoranom i Područne škole u Kraljevcu

U prigodi obilježavanja Dana Općine Rovišće bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima posjetio je općinu i tom prilikom najavio ulaganja u školstvo na području općine, točnije u energetsku obnovu škola na njenom području.

Tako je pred Područnom školom u Predavcu energetska obnova kompletne školske zgrade, od temelja do krova, vrijedna 1,252.642,69 kuna. Riječ je o obnovi unutar trenutno velike energetske obnove škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije u koju je ušlo 11 školskih objekata, a projekti su vrijedni 27 milijuna kuna.

Damir Bajs Ministrica kulture u posjetu županiji Za kulturu u županiji tek 9 milijuna kn

Za Područnu školu u Predavcu provedena je javna nabava i izabran domaći izvođač radova Česma usluge, koji će na školskoj zgradi napraviti niz radova poput izmjene krovišta, toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, toplinske zaštite vanjskog zida i stropa prema negrijanom prostoru, kao i zamjenu vanjske stolare, podova i vrata te ugradnju visokoučinkovitog sustava grijanja i postavljanje led rasvjete.

Sve ovo značit će bolje uvjete rada za 54 učenika u Područnoj školi u Predavcu i njihove učitelje.

No, tu ne staju ulaganja u školstvo na području Općine Rovišće, jer na novi natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uspješno su prijavljene još dvije škole, za što su već stigle Odluke o financiranju i to Matična škola s dvoranom projekt vrijedan 15,2 milijuna kuna i Područna škola u Kraljevcu, projekt vrijedan 830 tisuća kuna.

Time se ulaganja u školstvo na području Općine Rovišće penju na više od 17 milijuna kuna.

Damir Bajs Iz proračuna Obrtnicima s područja Bjelovarske županije 120.000 kuna Osnovna škola u Čazmi Energetska obnova OŠ Čazma dobiva novo krovište, stolariju, sustav grijanja, instalacije...