Izbornik
Naslovnica Županije
Zagrebačka županija nagradila učenike za uspjeh na državnim natjecanjima

Za osvajanje jednog od prva tri mjesta učenicima i mentorima poklon-bonovi

MEĐU NAGRAĐENIMA su osvajači 100 prvih mjesta, 88 drugih te 55 učenika koji su osvojili treće mjesto
Foto: Zagrebačka županija

Zagrebačka županija nagradila je učenike osnovnih i srednjih škola, njih 243 koji su na državnim natjecanjima u aktualnoj školskoj godini osvojili jedno od prva tri mjesta te njihovih 85 mentora poklon-bonovima u iznosu od 70, 100 i 140 eura.

Svečani prijam tim povodom održan je u samoborskom Centru za mlade Bunker, a u ime Zagrebačke županije čestitke uspješnim učenicima i mentorima uputio je župan Stjepan Kožić, koji je istaknuo kako se Zagrebačka županija itekako ponosi svojim talentiranim, vrijednim i uspješnim učenicima i mentorima.

– Svjesni smo da put do uspjeha zahtijeva mnogo rada, truda, učenja i odricanja. Vi ste se suočili s tim izazovima i pokazali ste iznimnu upornost i snagu. Svatko od vas predstavlja primjer kako se kontinuiranim naporima i predanošću postiže izvrsnost. Vi ste budućnost – rekao je Kožić, dodavši kako je upravo obrazovanje niz godina prioritet u Zagrebačkoj županiji.

– Zahvaljujem Zagrebačkoj županiji koja tijekom godina prati i nagrađuje naše uspjehe. Uz osvojene medalje na natjecanjima dolaze i nezaboravna putovanja i druženja koja su veliki poticaj za daljnje uspjehe – rekao je Roko Marić iz Zaprešića, učenik 2. razreda XV. Gimnazije u Zagrebu koji je osvojio dvije srebrne medalje, i to na Svjetskoj prirodoslovnoj olimpijadi održanoj 2022. godine u Kolumbiji te na Europskoj prirodoslovnoj olimpijadi održanoj ove godine u Latviji.

U ime grada domaćina ovogodišnjeg prijma učenika, čestitke je uputio zamjenik gradonačelnice Grada Samobora Petar Burić, a prijmu je nazočila i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

Inače, od ukupno 243 učenika osnovnih i srednjih škola, njih 100 je osvojilo prvo mjesto, 88 učenika osvojilo je drugo, a 55 učenika treće mjesto.

OSKARE ZNANJA dobili su M. Srnec, N. Dolenec, S. Ovčarić, M. Drvoderić, N. Jambrović, M. Premuš, G. Horvat, E. Novak, V. Križaić i M. D. Marodi Oskar znanja dodijeljen na nacionalnoj razini 19. put Župan: "Ovo su najbolji učenici i mentori, uzor zajednici" Djeca odgojne skupine Sunčeka Dječjeg vrtića Maslačak i Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću objavili su dječji slikovni rječnik kajkavskog narječja naslova "Kaj je to?" Dječji vrtić Maslačak i Ogranak Matice hrvatske Djeca iz vrtića napravila slikovni rječnik na kajkavskom Potpisan je sporazum o nabavi pomoćnih nastavnih materijala učenicima za školsku 2023./2024. godinu Nastavni materijali Grad Slatina svim osnovnoškolcima nabavlja pomoćn nastavni materijal