Izbornik
Naslovnica Županije
Oskar znanja dodijeljen na nacionalnoj razini 19. put

Župan: "Ovo su najbolji učenici i mentori, uzor zajednici"

OSKARE ZNANJA dobili su M. Srnec, N. Dolenec, S. Ovčarić, M. Drvoderić, N. Jambrović, M. Premuš, G. Horvat, E. Novak, V. Križaić i M. D. Marodi
Foto: Međimurska županija
Trideset i pet najuspješnijih učenika i 23 mentora okupilo se na prijemu na kraju školske godine, ovo je najveći broj nagrađenih učenika u jednoj godini

Trideset i pet najuspješnijih učenika i 23 mentora okupilo se na prijemu koji je na kraju školske godine organizirao župan Matija Posavec. To je najveći broj učenika dosad! Oskar znanja ove je godine dodijeljen na nacionalnoj razini 19. put, a među nagrađenima je i deset učenika iz međimurskih škola. I skulpture Oskara znanja izrađuju se u Međimurju, u Centru za odgoj i obrazovanje.

Talent i znanje
Na prijemu su bili učenici koji su na ovogodišnjim natjecanjima postigli najbolje rezultate te postignutim uspjesima u drugim područjima dosegnuli Oskare znanja.

– Ovo je sjajan dan za Međimurje i međimursko obrazovanje. Vi ste najbolji u Hrvatskoj i to istaknite u svakoj prigodi. Osvojili ste medalje i prva mjesta u brojnim područjima, pokazavši veličinu talenta i znanja. Uzori ste u zajednici jednako kao i vaši mentori, ali među zaslužnima za ove uspjehe ne smijemo zaboraviti ni vaše roditelje – poručio im je župan Posavec i dodao da je svako ulaganje Međimurske županije u obrazovanje dodatno motivirano takvim dosezima.

Dobitnici Oskara znanja su Matea Srnec, Nikola Dolenec, Saša Ovčarić, Marijela Drvoderić, Noa Jambrović, Marta Premuš, Gabrijel Horvat, Ema Novak, Vito Križaić i Marija Dora Marodi, u Worldskills natjecanju nagrađeni su Nera Vrbanec, Tina Gregorinčić, Kristina Oršuš, Lovro Trstenjak, Rajan Šartaj, Dario Horvat, Mateo Oršuš, Florijan Gotal, Lara Mavrin, Sara Baksa, Antonija Šajnović, Karlo Kontrec, Tena Lukman, Petar Krešimir Rukavina, Kristijan Bobovec, Ana Vojnović, Lana Filipović, Ena Kopčić i Elena Dodlek. Najbolji informatičari su Andro Štefulj, Ilan Buza, Gita Radiković, Fran Topolnjak, Ivano Lukačević i Lovro Žagar.

U ime najuspješnijih učenika obratio se Vito Križaić.

– Ponosni smo na uspjehe i što smo ime našeg rodnog kraja pronijeli na najljepši mogući način te zahvaljujemo našim mentorima, županu i Međimurskoj županiji na svim oblicima podrške i pomoći koju smo primili – rekao je.

Ustrajnost i odricanje
Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah istaknula je da je u svaki uspjeh utkana ustrajnost i disciplina koja traži i mnogo odricanja. Prošle školske godine nagrađene učenike su vodili mentori Tamara Vidović, Ivana Ružić, Iva David, Petra Knok, Vedrana Močnik, Krešimir Trojko, Karlo Meglić, Jadranka Prošev, Marija Lisjak, Zita Lajtman, Nenad Horvat, Ljiljana Tepavac Kocijan, Zdravko Kolarić, Marko Markulija, Anja Čvrk Jakopić, Zlatko Leček, Karmela Radošević, Suzana Šestan, Tatjana Frančić Mikulić, Elena David, Dejan Drabić i Viktor Lazar. U ime mentora učenicima i kolegama čestitala je Zita Lajtman te zahvalila županiji na osiguravanju uvjeta potrebnih za rad i razvoj talenata.

U prigodnom programu nastupio je Grgur Međimurec na gitari, brass kvintet Gimnazije Josip Slavenski u sastavu Fran Kolarić, Karlo Beličanec, Ivan Požgaj i Emanuel Drk, uz mentorstvo profesora Nikole Mutvara, te plesna skupina I. OŠ Čakovec koju čine Tia Orel Fišter, Rose Marie Farkaš, Eda Horvat, Vida Horvat i Vita Jagečić, uz vodstvo Matije Horvata.

Karlovac nikad nije bio veće gradilište, raskopan je gotovo svaki dio grada, no po završetku radova Karlovčani bi trebali imati daleko veći standard. Projekt aglomeracije zasigurno iznimno važan za sve aspekte razvoja grada Karlovc kao veliko gradilište Obnova Zvijezde je projekt svih projekata. Nulta točka za ostale planove Ove godine je na vinkovačkom turniru sudjelovalo 9 momčadi koje su bile raspoređene u 3 skupine. U Vinkovcima su domaćini, osim seniorskog dijela turnira, pripremili i natjecanje Kids day Atraktivan turnir za klince i publiku u uličnoj košarci koja je postala i olimpijski sport TEREZIJANA je konačno dobila urbanu, ali i nacionalnu dimenziju. O najzabavnijoj carskoj priči kontinentalne Hrvatske izvijestile su sve nacionalne televizije i drugi mediji, ističe bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak Terezijana dobila urbanu, ali i nacionalnu dimenziju Bjelovarčani složni: Bila je to najbolja Terezijana posljednjih godina