Izbornik
Naslovnica Gradovi

Atraktivan turnir za klince i publiku u uličnoj košarci koja je postala i olimpijski sport

Ove godine je na vinkovačkom turniru sudjelovalo 9 momčadi koje su bile raspoređene u 3 skupine. U Vinkovcima su domaćini, osim seniorskog dijela turnira, pripremili i natjecanje Kids day
1/5
Foto: Branimir Bradarić
Želimo popularizirati taj sport, a Vinkovčani vole košarku, to možemo zaključiti po publici koja je i danas došla na ovaj spektakl

Vinkovci su drugu godinu zaredom jedan od domaćina turnira u uličnoj košarci koji organizira Udruga Pro 3x3. Ono što raduje i ove godine su prepune tribine igrališta postavljenog na Trgu slobode, odnosno na parkiralištu ispred hotela "Slavonija". I ove godine bilo je puno atraktivnih i lijepih poteza, a prepune tribine navijale su za svoje momčadi. Nije izostala ni bakljada.

Vinkovci vole košarku
- U naš grad vratila se 3×3 karavana, drugu godinu zaredom, a radi se o novom olimpijskom sportu koji je jako dobro popraćen. Želimo popularizirati novi olimpijski sport, a Vinkovčani vole košarku, to možemo zaključiti po publici koja je i danas došla na ovaj spektakl - rekao je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić.

Ove godine je na vinkovačkom turniru sudjelovalo devet momčadi raspoređenih u tri skupine. U Vinkovcima su domaćini osim seniorskog dijela turnira pripremili i tzv. Kids Day, natjecanje u konkurenciji U-19 momčadi, a svoje umijeće mogla je pokazati i publika. Između ostalog organizirana je i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje. Prema programu, pobjednici svih turnira u seniorskoj konkurenciji, koji se igraju širom Hrvatske, izborit će nastup u Šibeniku na završnom turniru. Ukupni pobjednik predstavljat će Hrvatsku na World Touru u mađarskom gradu Debrecenu. Ne smije se zaboraviti da je ulična košarka u međuvremenu postala olimpijski sport, a treba spomenuti i da se turnir u Vinkovcima mogao gledati na televizijskim kanalima Sportkluba što je pridonijelo i promidžbi Vinkovaca kao grada.

- Kada volite ono što radite i imate ideju, onda nije teško takvo što organizirati. Od samog početka nam je ideja bičla privući publiku i nove igrače u svijet tog sporta. Također, potrebno je educirati djecu o 3×3 košarci, ali i o duhu fair playa i sporta. Zahvaljujemo na angažiranosti gradonačelniku i njegovu zamjeniku što nas promoviraju na društvenim mrežama. To znači da su prepoznali ideju i da vide u njoj nešto kvalitetno za svoj grad - rekao je Tomislav Prpić, jedan od članova Udruge 3×3.

Domaći predstavnik
Na turniru u Vinkovcima nastupila je i domaća momčad KK Vinkovci čiji je igrač Adam Vuić prije početka turnira rekao da imaju ozlijeđenih igrača, ali i da su se nakon završetka sezone okupili da na turniru u svome gradu predstave svoj klub u što boljem svjetlu.

- Ovo je jedini turnir na kojem ove godine sudjelujemo, no tko zna, možda ćemo se iduće godine organizirati te otići na više turnira. Naravno, trebamo pronaći i nekog sponzora da možemo otići na druga natjecanja - rekao je Vuić.

PLOVILO je namijenjeno provedbi istraživanja i praćenja stanja značajnih, zaštićenih i ugroženih morskih vrsta i staništa Istraživanja i praćenje stanja značajnih, zaštićenih i ugroženih morskih vrsta i staništa 'Lastovsko otočje' bogatije je za istraživačko plovilo Tajan Boravak je organiziran u učeničkom domu novljanske srednje škole, dok će se nastava provoditi u inkubatoru PISMO uz osiguran 24-satni nadzor za polaznike i tri kuhana obroka Učenici će u sedam dana napraviti vlastitu videoigru Prvo tjelovježba, a onda stvaranje videoigara u ljetnom kampu za djecu SVEČANI MIMOHOD alkarske povorke u perivoju dvorca Schönbrunn u Beču privukao je tisuće posjetitelja, bila je to prilika za promicanje kulturne i povijesne znamenitosti Cetinske krajine, Splitsko-dalmatinske županije i cijele RH Sinjska alka u Beču: Cijeli svijet će vidjeti naše kulturno blago