Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Osigurana sredstva u državnom proračunu za ovu godinu

Za podizanje komunalnog standarda u općinama u županiji više od 2,3 mil. kuna

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Riječ je o projektima kao što su nabava vozila za komunalne poslove, rekonstrukcija, dogradnja i adaptacija pješačkih staza, sanacija kolnika, gradnja prometnica, pješačkih i biciklističkih površina...

Za projekte 16 brodsko-posavskih općina u državnom je proračunu ove godine osigurano više od 2,3 milijuna kuna za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda. Ovisno o stupnju razvijenosti pojedinih jedinica lokalne samouprave, maksimalni iznos sufinanciranja pojedinog projekta mogao je iznositi do najviše 400.000 kuna.

Župan Marušić i zamjenik Mirković čestitali “hitnjacima” Na terenu i u ambulantama u godinu dana više od 23 tisuće intervencija

Prijavilo se 397 jedinica

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja poziv je objavilo radi osiguravanja financijske potpore za projekte JLS-a koji pridonose boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju, odnosno isporuci komunalnih usluga, kao i za aktivnosti na projektima koji će pridonijeti podizanju razine javnih usluga i većoj kvaliteti života stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

Do 7. ožujka ove godine, do kada je poziv bio otvoren, projektne prijedloge “teške” 371,6 milijuna kuna dostavilo je 397 jedinica lokalne samouprave, a za njihovu je realizaciju zatraženo sufinanciranje u iznosu od 120,3 milijuna kuna.

Povukli najviši iznos Za uređenje cerničke škole 700.000 kuna

Nakon provedenog postupka ocjenjivanja i vrednovanja svih projekata, povjerenstvo je u okviru raspoloživih sredstava izradilo rang-listu projekata te predložilo ministru projekte za sufinanciranje.

Dobili do 170.000 kuna

Od jedinica lokalne samouprave iz Brodsko-posavske županije, financijsku potporu u iznosima od 100.000 do 170.000 kuna za svoje su projekte dobile općine Bebrina, Bukovlje, Cernik, Davor, Dragalić, Garčin, Gornji Bogićevci, Klakar, Okučani, Podcrkavlje, Rešetari, Slavonski Šamac, Stara Gradiška, Staro Petrovo Selo, Velika Kopanica i Vrpolje.

Razvoj mreže širokopojasnog interneta Superbrzi internet dobit će 8342 kućanstva na istoku županije

Riječ je o projektima kao što su nabava vozila za komunalne poslove, rekonstrukcija, dogradnja i adaptacija pješačkih staza, sanacija kolnika, rekonstrukcija savskog obrambenog nasipa, gradnja prometnica, pješačkih i biciklističkih površina, gradnja distributivne vodovodne mreže, sanacija nerazvrstanih cesta, nabava opreme za održavanje javnih površina, gradnja i poboljšanje javne rasvjete i slično.