Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Povukli najviši iznos

Za uređenje cerničke škole 700.000 kuna

Foto: radiong.hr
Ukupno je odobren 71 projekt na području Republike Hrvatske, a s područja Brodsko-posavske županije prijavljen je i odobren projekt uređenja pomoćne zgrade OŠ Matije Gupca u Cerniku

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i u 2020. godini nastavilo je poticati razvoj područja koja su stekla status brdsko-planinskih područja svrhovitim korištenjem sredstava ulaganja u društvenu, javnu, komunalnu, socijalnu i gospodarsku infrastrukturu.

Projekti financirani iz fondova EU ne bi trebali biti upitni Pri vrhu u povlačenju novca za energetsku obnovu

Cilj poziva bio je potaknuti sve zainteresirane jedinice lokalne i regionalne samouprave sa statusom brdsko-planinskih područja da kao nositelji pokretanja potrebnih promjena u društvenim, gospodarskim i drugim razvojnim aktivnostima dostave svoje zahtjeve za sufinanciranje projekata koji će smanjiti negativni demografski trend, ublažiti iseljavanje stanovništva, otkloniti posljedice vremenskih nepogoda te doprinijeti održivom razvoju.

Ukupno je odobren 71 projekt na području Republike Hrvatske, a s područja Brodsko-posavske županije prijavljen je i odobren projekt uređenja pomoćne zgrade OŠ Matije Gupca u Cerniku.

Kao podnositelj zahtjeva javila se i Brodsko-posavska županija, koja je za ovaj poziv prijavila projekt “Uređenje pomoćne zgrade OŠ „Matija Gubec” u Cerniku. Cilj projekta bio je rješavanje potrebe za prostorom za provedbu pedagoških radionica u sklopu redovne nastave, provedba školskih i projekata EU te provedba plana kulturne i javne djelatnosti.

Energetska obnova Sibinjska škola zablistala u novom ruhu

Na gornjem katu će se urediti spavaonice, čajna kuhinja i kupaonica, a u prizemlju boravak za dnevne aktivnosti sudionika projekta koji dolaze iz zemalja EU i drugih županija Republike Hrvatske. Cilj projekta ujedno je i jačanje kapaciteta multikulturalnosti zajednice. Vrijednost projekta iznosi 950.500 kuna, a odobreni iznos za sufinanciranje je 700 tisuća kuna, što je i najviši iznos koji je odobrilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Pomoć u pisanju projekta pružio je Centar za razvoj Brodsko-posavske županije.