Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Projekti financirani iz fondova EU ne bi trebali biti upitni

Pri vrhu u povlačenju novca za energetsku obnovu

Foto: bpz.hr
Gleda li se broj provedenih projekata EU za energetsku obnovu po županijama, Brodsko-posavska s njih 66 drži visoko treće mjesto

U krizi zbog koronavirusa mnogi su priskočili mjerama štednje, no neki su župani uvjereni da, osim štednje, više može pomoći nastavak investicija. Projekti financirani iz fondova EU ne bi trebali biti upitni pa će se tako nastaviti i energetske obnove.

Obilježena 25. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak Odali počast onima koji su za hrvatsku slobodu i za naš način života dali sve

U okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. za energetsku obnovu javnih i stambenih zgrada namijenjeno je 311 milijuna eura. Gleda li se broj provedenih projekata po županijama, Brodsko-posavska sa 66 projekata drži visoko treće mjesto. U ožujku je završena energetska obnova osnovnih škola M. Lovraka u Novoj Gradiški i A. Starčevića u Rešetarima, a zatim i energetske obnove osnovnih škola u Bebrini, Okučanima, Starom Petrovu Selu, Sibinju, Velikoj Kopanici i Oprisavcima. Ugovoreni su radovi na obnovi Elektrotehničke i ekonomske škole u N. Gradiški i Tehničke škole u Slavonskom Brodu.

Dokument kojim se utvrđuje provedba politike za poboljšanje Donesen akcijski plan energetske učinkovitosti za razdoblje do 2022.

Nedavno je odobreno 15 milijuna kuna za još četiri projekta, a riječ je o obnovama zgrada OB Nova Gradiška (7,5 milijuna kn), poliklinike (5,1 milijun kn) i kirurgije (396.000 kn) OB-a u Slavonskom Brodu te spomenute Tehničke škole (2 mil. kn).