Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Župan Marušić i zamjenik Mirković čestitali “hitnjacima”

Na terenu i u ambulantama u godinu dana više od 23 tisuće intervencija

1/2
Foto: bpz.hr
Prošle su godine djelatnici izvanbolničkog HMS-a imali 9986 intervencija na terenu i 13.131 intervenciju u ambulantama

U povodu Nacionalnog dana hitne medicinske službe župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić i njegov zamjenik Damir Mirković posjetili su Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije. Dočekao ih je Branko Godić, ravnatelj zavoda, te djelatnici dežurnih timova.

Projekti financirani iz fondova EU ne bi trebali biti upitni Pri vrhu u povlačenju novca za energetsku obnovu

Tom prilikom “hitnjaci” su svoje goste detaljnije upoznali s trenutačnom organizacijom rada i izazovima s kojima se svakodnevno susreću. Osim sjedišta u Slavonskom Brodu u kojem rade dva tima, a gdje se nalaze i uprava te prijavno-dojavna jedinica, Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije svoju djelatnost danas obavlja i u ispostavama u Vrpolju, Novoj Gradiški, Lužanima i Okučanima.

Odziv za samo 11 minuta

Ukupno stotinu djelatnika županijskog ZHM-a svakodnevno skrbi o građanima u trenucima kada im je izravno ugrožen život ili teško narušeno zdravlje. Prema podacima zavoda, tijekom 2019. godine djelatnici izvanbolničkog HMS-a imali su 9986 intervencija na terenu i 13.131 intervenciju u ambulantama. Djelatnici hitne medicinske službe izašli su na 289 intervencija vezanih uz prometne nezgode.

Prosječno odzivno vrijeme za pacijente koji su kategorizirani kao crveni je 11 minuta.

U proteklih mjesec dana izvanbolnički HMS imao je 92 intervencije i prijevoza vezana uz sumnju na bolest COVID-19, osobe u samoizolaciji i potvrđene slučajeve COVID-19.

Platforma “lokalno2go” omogućit će online kupnju domaćih proizvoda Uz “pametne tržnice” do zdrave domaće košarice na kućnu adresu

Ovi podaci ukazuju na veliku odgovornost djelatnika Zavoda za hitnu medicinu koji su prva i najvažnija karika u lancu zbrinjavanja hitnih pacijenata i odgovora zdravstvenog sustava.

Svim djelatnicima hitne medicinske službe župan Marušić i zamjenik Mirković čestitali su Nacionalni dan hitne medicinske službe i zahvalili im na svakodnevnom uspješnom, nesebičnom i predanom zbrinjavanju hitnih pacijenata.

Na videokonferenciji i Beroš

U povodu Nacionalnog dana hitne medicinske službe ravnateljica HZHM-a Maja Grba-Bujević održala je videokonferenciju s djelatnicima HMS-a iz svih dijelova Hrvatske, a pridružili su joj se i ministar zdravstva Vili Beroš i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut. 

Razvoj mreže širokopojasnog interneta Superbrzi internet dobit će 8342 kućanstva na istoku županije