Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska 42 pregleda
Prostor na 2000 četvornih metara s 28 funkcionalnih jedinica

Za poduzetnički inkubator u Krapini 20 milijuna kuna

Željko Kolar
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Inkubator će imati 2000 četvornih metara s 28 funkcionalnih jedinica

Dvadeset milijuna kuna bespovratnog novca dobila je Krapinsko-zagorska županija za izgradnju Poslovno-tehnološkog inkubatora u Krapini. Natječaj je raspisalo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

- Ukupna vrijednost investicije je 29,6 milijuna kuna. Osim ovih 20 milijuna, još sedam milijuna kuna mislimo povući iz Fonda za sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja, što možemo učiniti čim s Ministarstvom gospodarstva potpišemo ugovor, pa nam tako ostaje osigurati još 2,6 milijuna kuna do ožujka 2020. godine. To je rok od 30 mjeseci, unutar kojih se investicija mora završiti i staviti u funkciju, od dana potpisivanja ugovora - istaknuo je župan Željko Kolar.

Zemljište za izgradnju inkubatora Županija je dobila besplatno od Grada Krapine, a u konkurenciji su bili i Zabok, Sveti Križ Začretje, Oroslavje i Veliko Trgovišće. Odlučeno je, dodao je, da se gradi u Krapini kako bi se razvijala tamošnja Poslovna zona, a u tom su gradu i sjedišta Hrvatske obrtničke i Hrvatske gospodarske komore. Inkubator će imati 2000 četvornih metara s 28 funkcionalnih jedinica.