Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Sjednica Gradskog vijeća Grubišnog Polja

Za poljoprivredu bespovratnih 438.000 kuna

Sjednica Vijeća
Foto: Grad Grubišno Polje
Gradski su vijećnici odabrali najpovoljniju ponudu za nabavku službenog automobila za potrebe gradske uprave. Bit će kupljena Škoda Octavia vrijedna 165.000 kuna

U okviru aktualnog sata 12. sjednice grubišnopoljskog Gradskog vijeća, Sebastijana Svata zanimala je sudbina nekadašnje šumske vile u Lončarici i njezina okruženja, a Dalibora Jurinu vodovod Peratovica – Lončarica. Gradonačelnik Zlatko Mađeruh je pojasnio da je šumska vila vlasništvo Hrvatskih šuma, te da tvrtka još nije odgovorila na zahtjev Grada o izuzeću vile iz gospodarske osnove tvrtke. Naime, Grad Grubišno Polje zajedno s Gradom Viroviticom ondje planira urediti spomen područje za poginule branitelje i civile. Gradonačelnik je rekao kako vodovod Peratovica - Lončarica ima građevinsku dozvolu, ali nije u prioritetima Hrvatskih voda za gradnju, budući da su po tom pitanju pooštreni kriteriji na razini Hrvatskih voda i fondova koji ih financiraju, priopćili su iz gradske uprave.

Obnova Doma zdravlja u Grubišnom polju Od temelja do krova Grubišnopoljcima se uređuje Dom zdravlja
Gradski su vijećnici odabrali najpovoljniju ponudu za nabavku službenog automobila za potrebe gradske uprave. Bit će kupljena Škoda Octavia vrijedna 165.000 kuna. Pri tomu je istaknuto da je jedan gradski automobil ustupljen Javnoj vatrogasnoj postrojbi.
Gradsko vijeće je i ove godine, drugu godinu zaredom, donio programe bespovratnih potpora poljoprivredi, odnosno poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništvu i u proračunu za njih rezervirao 438.000 kuna.

Pročelnik za gospodarstvo Ivica Ahac je pojasnio da su programi nadograđeni u odnosu na lanjske. Onaj potpora u poljoprivredi, vrijedan 238.000 kuna, sada u četiri mjere donosi dvanaest podmjera. U njegovu je okviru među ostalim novostima i sufinanciranje opreme za povrtlarstvo i cvjećarstvo, te potpore za navodnjavanje, kao i povećan broj podmjera u dijelu subvencija u stočarstvu.

U programu poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva, koji je lani naišao na nešto veći interes od onoga u poljoprivredi, ostao je isti broj mjera, ali su pojedine, poput one za početnike, značajno povećane, neke i udvostručene. Pribroji li se tomu program poticanja ulaganja u Zonu malog i srednjeg poduzetništva vrijedan 405.000 kuna, dolazi se do iznosa od 843.000 kuna subvencija za poljoprivredu i poduzetništvo.
Vijećnici su odabrali najpovoljniju ponudu za opskrbu električnom energijom, prema kojoj će grad tim energentom opskrbljivati  HEP – Opskrba, i to za iznos od 187.281 kunu.