Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
PROŠAO PROJEKT ŽUPANIJE

Za pomoćnike u nastavi 2,15 mil. kuna

Foto: Kristijan Toplak
Nositelj projekta "In-In – integracija i inkluzija" je Županija s 19 škola partnera, konkretno 15 osnovnih i četiri srednje, a projektom će se pokriti 50 učenika

Virovitičko-podravskoj županiji dodijeljeno je 2,151.835 kuna za projekt "In-In - integracija i inkluzija". Projektom će se  osigurati 50 pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za isto toliko učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama. Kako je izvijestila Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, projektni prijedlog uspješno je prošao fazu procjene kvalitete.

Projekt "In-In – integracija i inkluzija"  uključuje odgojno-obrazovne ustanove  kojima je osnivač Županija te jednu kojoj nije osnivač – Katoličku osnovnu školu u Virovitici. Nositelj projekta je Županija s 19 škola partnera, konkretno 15 osnovnih i četiri srednje, a projektom će se pokriti 50 učenika.

Geo infocentar u Voćinu svoja će vrata otvoriti ove jeseni Impresivno putovanje Papukom 23 milijuna godina unatrag

Cilj projekta je borba protiv socijalne isključenosti i povećanje integracije učenika s teškoćama u razvoju. Ovakvi projekti se u VPŽ-u provode od 2015., za što je od tada do danas dobiveno oko 15 milijuna kuna.

– Pomoćnici u nastavi su iznimno bitni, kako za djecu s poteškoćama, tako i za njihove roditelje. Uz dobivena europska sredstva, uz jasnu poruku da niti jedno dijete kojem je pomoć potrebna neće ostati samo, VPŽ zajedno s jedinicama lokalne samouprave svake godine sufinancira plaću za pomoćnike koji nisu uključeni u projekt, a potrebni su učenicima s teškoćama. Pokazuje se time sinergija svih općina i gradova, a s ciljem da se osiguravanjem sredstava za zapošljavanje pomoćnika u nastavi poveća kvaliteta života i obrazovanja djece kojima ti pomoćnici trebaju – naglasio je župan Igor Andrović.