Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Grad Bjelovar osigurao dodatna sredstva za pomoć

Za potpore poljoprivrednicima 759.000 kn

Foto: Grad Bjelovar
Od početka godine do sada, Grad Bjelovar isplatio je 318.195,35 kuna, a nedavno su odobrene i potpore za proizvodnju povrća, cvijeća i sjemena u zatvorenim prostorima s površinama plasteničke proizvodnje

Grad Bjelovar u svom proračunu za ovu godinu osigurao je 759.000 kuna za potporu poljoprivrednicima, za što se prijavilo ukupno njih 150. U povodu dodjele novčanih potpora simbolično je na bjelovarskoj gradskoj tržnici održano uručenje odluke o dodjeli sredstava. Od početka godine do sada, Grad Bjelovar isplatio je 318.195,35 kuna, a nedavno su odobrene i potpore za proizvodnju povrća, cvijeća i sjemena u zatvorenim prostorima s površinama plasteničke proizvodnje, koje je dobilo pet proizvođača. Među njima je i Delimir Hrestak, proizvođač cvijeća iz Bjelovara.

U Opću bolnicu Bjelovar dopremljeni novi respiratori i kreveti ŽUPANIJA POMAŽE U BRIZI ZA COVID BOLESNIKE Nabavljeni novi respiratori i kreveti za oboljele

– Zahvalan sam na ukazanom povjerenju i nadam se da će se ovako dobra suradnja s Gradom Bjelovarom nastaviti i dalje. Jasno je da svaka financijska potpora dobro dođe. Proizvodnjom cvijeća bavimo se oko 20 godina i riječ je o obiteljskom poslu. Nažalost, trenutačno imamo dosta problema vezanih za koronu i krizu do koje je došlo zbog pandemije. Kakva će prodaja biti za blagdan Svih svetih, vidjet ćemo u sljedećim danima. Proljetna sezona bila je poprilično loša. Od Grada Bjelovara dobili smo 6200 kuna i riječ je o kombiniranom sufinanciranju, dio odlazi na subvenciju mjesta na tržnici, a dio na uzgoj – rekao je Hrestak.

Odluke o dodjeli sredstava za poljoprivrednike osobno je uručio zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić koji ne skriva zadovoljstvo zbog pružanja novčane pomoći domaćim poljoprivrednicima i proizvođačima.

UZ PUNU PODRŠKU GRADA ‘Bilogorska košara’ uskoro otvara svoja vrata i nudit će autohtone proizvode

– Grad Bjelovar potiče rad poljoprivrednih proizvođača. Potičemo lokalno, domaće, zdravo i hrvatsko. Od 150 prijava dvije su ocijenjene kao nevažeće. Do sada je novac dobilo 107 poljoprivrednih proizvođača, dok će ostatak biti obrađen i isplaćen do kraja ove godine. Najviše imamo proizvođača meda i mednih proizvoda, subvencija kocki na gradskoj tržnici te proizvođača povrća, cvijeća i sjemenja u plastenicima i staklenicima – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Brajdić, koji od početka mandata zamjenika gradonačelnika intenzivno radi na poboljšanju domaćeg gospodarstva.

Osim niza mjera za koje Grad izdvaja svake godine, Brajdić se može pohvaliti i nekim od jedinstvenih inicijativa koje je sam pokrenuo, poput otvaranja trgovine “Bilogorska košara” koja će nuditi samo autohtone proizvode, kao i nekoliko sajmova za razne promocije domaćih proizvoda. Svaku od akcija, ističe Brajdić, radi izričito u suradnji s onima kojih se to najviše tiče, poljoprivrednicima, ugostiteljima, obrtnicima i ostalima.