Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Krapinsko-zagorska županija

Za potrebe u kulturi osigurali 878 tisuća kuna

Zagorje kultura
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL/Ilustracija
Pristigla je 181 prijava, od toga za manifestacije u kulturi 102, za izdavaštvo 42 i za obnovu spomeničke baštine 37 prijava

U Sv. Križu Začretju potpisani su ugovori s korisnicima koji su ostvarili pravo na potporu temeljem Javnog poziva KZŽ za program javnih potreba u kulturi u 2017. godini. Ugovore je korisnicima uručio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

"Svi zajedno imamo obvezu štititi našu kulturu i baštinu. Izrazito je bitno imati svoje korijenje, njegovati ih i čuvati. Dobro je poznata ona; ako sami ne držite do sebe, ne možete očekivati da će drugi držati do vas. Veseli me što je današnje potpisivanje ugovora s korisnicima potpora u kulturi, kao svojevrsna uvertira promociji Enciklopedije Hrvatskoga zagorja, prve enciklopedije o Krapinsko-zagorskoj županiji u povijesti, na kojoj je radilo 138 stručnjaka tijekom protekle dvije i pol godine", rekao je župan Kolar, dodavši da će promocija biti održana 24. travnja 2017. godine u Termama Tuhelj s početkom u 19 sati.

Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek istaknula je da je pristigla 181 prijava od toga za manifestacije u kulturi 102, za izdavaštvo 42 i za obnovu spomeničke baštine 37 prijava. 

"Po završetku natječaja odobreno je financiranje 163 projekta u ukupnom iznosu od 878 tisuća kuna; manifestacije u kulturi 95 projekata s ukupno 450 tisuća kuna, izdavaštvo 39 projekata sa 135 tisuća kuna i obnova spomeničke baštine 29 projekata s 293 tisuće kuna“, rekla je zamjenica župana Jasna Petek. Potpisivanju ugovora nazočio je i načelnik Općine Sv. Križ Začretje Marko Kos, izvijestili su iz Županije.