Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Ulaganje

Za preseljenje dječjeg vrtića 
“Cvrčak” u Šećerani 1,8 milijuna kuna

Zgrada budućeg PEER centra koji uskoro kreće u obnovu
1/2
Foto: Grad Beli Manastir
Prostor u kojem se nalazi vrtić postao je potpuno neprimjeren i u skoroj budućnosti sigurnost djece postala bi upitna

Ukupno 1,8 milijuna kuna odobreno je Gradu Belom Manastiru za projekt ulaganja u zgradu dječjeg vrtića u prigradskom naselju Šećerani. Riječ je o novcu dobivenom kroz Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima Ministarstva za demografiju.

– Preseljenje DV-a “Cvrčak“, odnosno njegove podružnice koja djeluje u prigradskom naselju Šećerana apsolutni je prioritet vezano uz predškolski odgoj na području Grada. Prostor u kojem vrtić sada egzistira postao je potpuno neprimjeren i u takvom je stanju da bi u skoroj budućnosti sigurnost djece postala upitna. Usto, bitno je istaknuti kako taj prostor nije u vlasništvu Grada, već poduzeća koje je u stečaju i ima neizvjesnu budućnost, a samim time upitna je i mogućnost korištenja prostora za dječji vrtić – ističu u Gradskoj upravi.

Dječji vrtić u Belišću Grad povećao sufinanciranje vrtića Roditelji iz Belišća vrtić će plaćati do 110 kuna manje

Preseljenje u zgradu PEER centra koja će biti većinom adaptirana iz EU fondova, u sklopu Intervencijskog plana Grada Belog Manastira i Općine Darda, osigurat će se prostor za nov, moderan vrtić potpuno prilagođen današnjim pedagoškim standardima u predškolskom odgoju. Bit će to prostor za dvije dobno heterogene skupine, s naglaskom na učenje stranih jezika i glazbene kulture.

– Iz ovog projekta sufinancirat će se isključivo obnova dijela zgrade u koji će biti preseljen vrtić – zaključuju u Gradu. 

Vinkovci djeca Tako to rade u Vinkovcima Za novorođenče 2000, a za učenika prvog osnovne i srednje škole 1000 kuna