Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Sufinanciranje

Za projekte iz kulture tri milijuna

Brodsko kolo
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Prijava je svake godine sve više što nam sugerira da razmislimo o povećanju iznosa sredstava za kulturu – kaže Anica Vukašinović

Brodsko-posavska županija i iduće će godine s iznosom od oko tri milijuna kuna sufinancirati programe iz kulturnih djelatnosti.

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi otvoren je do 1. listopada, a prijaviti se mogu kazališni, koncertni, dramski, filmski, muzejski, likovni i galerijski programi, specijalizirani programi lokalnih medija, folklorne manifestacije, programi nacionalnih manjina i drugi.

Zamjenik brodsko-posavskog župana Damir Mirković Opća bolnica dr. Josipa Benčevića Kraći put do zdravlja vrijedan 39,8 milijuna kuna

Dio sredstava uložit će se i u obnovu i zaštitu kulturne baštine. Odabir će izvršiti županijsko kulturno vijeće.

– Riječ je o projektima, programima i manifestacijama od interesa za Brodsko-posavsku županiju. Predloženi programi doista su vrlo kvalitetni i vrijedni, a odaziv je iz godine u godinu sve veći. To nam na neki način sugerira da razmislimo o povećanju iznosa sredstava koja na godišnjoj razini osiguravamo za kulturu – kaže Anica Vukašinović, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport.

Svaki predlagatelj može prijaviti do tri programa, a prednost pri odabiru imat će oni programi koji je prihvatilo i sufinancira Ministarstva kulture.

Kajak - Kanu klub Marsonia Sport Članovi Kajak - kanu kluba Marsonia nastavljaju s uspjesima, Županija obećala pomoći