Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
POTPISUJU SE UGOVORI S TURISTIČKIM SUBJEKTIMA KOJI SU SE PRIJAVILI NA JAVNI POZIV

Za promociju turističke ponude 250.000 kuna

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Nedostatne su potpore kontinentalnom turizmu

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice, potpisao je s direktoricom Planinarskog doma Kamenitovac Ivanom Pavliš ugovor o dodjeli sredstava za promociju turističke ponude srca zelene Hrvatske, u sklopu Javnog poziva za promociju turističke ponude srca zelene Hrvatske, nakon čega će se potpisati ugovori i s ostalim turističkim subjektima prijavljenim na navedeni poziv.

Ministarstvo turizma i sporta sufinanciralo je izradu STUDIJA ODRŽIVOSTI Ograničenja se mogu riješiti

Riječ je o javnom pozivu koji je županijska Turistička zajednica raspisala s ciljem pružanja mogućnosti hotelima, kampovima, ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj, restoranima i turističkim agencijama s područja Bjelovarsko-bilogorske županije da se oglašavaju u lokalnim, regionalnim, nacionalnim i inozemnim medijima. U sklopu javnog poziva Turističko vijeće Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije odobrilo je 27 prijava, odnosno sve koje su udovoljavale uvjetima, za što će se ukupno izdvojiti 250 tisuća kuna. Mjera je to kojom je Bjelovarsko-bilogorska županija, kao jedina u Hrvatskoj, odlučila pomoći turističkom sektoru koji je jedan od najpogođenijih krizom uzrokovanom pandemijom koronavirusa.

– Zahvaljujem županu Bajsu i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na potpori. Sada kada je situacija jako teška u ugostiteljskoj struci ova potpora daje nam snagu i vjeru. Moramo napomenuti i da je unutrašnjost uvijek bila u problemu, a sada je sraz još veći, nemamo stranih turista te većinom počivamo na domaćem i lokalnom stanovništvu. Nadamo se da će ministar financija spustiti PDV u ugostiteljstvu, što željno iščekujemo. Mi se strogo pridržavamo mjera, naši gosti su sigurni, u ugostiteljskim objektima imamo jake ventilacije koje su napravljene i zbog pušačkog prostora, što daje još veću sigurnost našim gostima – naglasio je predsjednik Ceha ugostitelja BBŽ Srećko Koljić.

Župan Bajs zaključio je da su potpore za kontinentalni turizam uvelike smanjene zbog čega su prihvatili sve zahtjeve za potpore ne bi li nadomjestili ono što nisu proveli zbog nedostatka sredstava iz Zagreba.