Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Dodijeljeno 20 bespovratnih potpora

Za razvoj turističke ponude 400.000 kuna

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Potpore od 10.000 do 30.000 kuna uručene su u Kutini

Ukupno 20 turističkih subjekata, obrta i OPG-a, dobilo je 400 tisuća kuna županijske potpore u sklopu projekta „Unapređenje turističke ponude u Sisačko-moslavačkoj županiji“.

Novo ruho Prvo veće ulaganje u sisački Dom zdravlja nakon pedesetak godina

Ugovori su potpisani i uručeni u prostoru Kleti Leskarec u Kutini, a istaknuto je kako dobivena sredstva korisnici mogu koristiti za svoje projekte koji pridonose povećanju standarda kvalitete i dodatne ponude u smještajnim i ugostiteljskim objektima, razvoju turističke infrastrukture, poticanju razvoja selektivnih oblika turizma i valorizaciji resursa prirodne baštine putem turizma.

– Cilj poticajnih sredstava po ovom projektu je da se sufinanciranjem projekata turističkih subjekata poveća broj i kvaliteta smještajne te ugostiteljske ponude, da se uvedu novi sadržaji u turističku ponudu te na taj način podigne nivo atraktivnosti sveukupne turističke ponude Sisačko-moslavačke županije – istaknuo je župan Ivo Žinić.

Na natječaj se javilo ukupno 23 korisnika, od kojih je 20 bilo prihvatljivo i dobilo potpore u iznosu od 10.000 do 30.000 kuna.

Treća generacija Dodijeljenje diplome polaznicima edukacija za razvoj videoigara

– Korisnici dolaze iz gotovo svih dijelova županije. Drago mi je što se turizam razvija u čitavoj županiji, od Moslavine, preko Lonjskog polja, Posavine, Banovine, Pounja, Turopolja, Pokuplja… Na svim dijelovima imamo destinacije koje su u samom vrhu turizma u našoj državi – napomenuo je župan čestitajući dobitnicima potpora te izrazivši uvjerenje kako će im one pomoći da razviju i dodatno prošire svoje djelatnosti.