Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
ugovori o koncesiji i radovima

Za realizaciju marine u Vela Luci 47 milijuna kuna

Vela Luka
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Predstavnik koncesionara Ivo Šegon ocijenio je da će marina doprinijeti razvoju Vela Luke i cijelog otoka Korčule

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, ravnatelj Županijske lučke uprave Boris Žuvela i predstavnik tvrtke Ovalis Ivo Šegon potpisali su u utorak u Dubrovniku 47 milijuna kuna vrijedne ugovore o koncesiji i izvođenju radova javne infrastrukture, vezanih za realizaciju marine u Vela Luci.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je odluka o dodjeli koncesije tvrtki Ovalis donesena na Županijskoj skupštini te kako se time okončava jedan dugotrajni postupak.

''Vrijednost radova na investiciji je 47 milijuna kuna, a time je nastavljen niz davanja koncesija. Nedavno je bilo potpisivanje ugovora za marinu u Lumbardi, pripremamo koncesioniranje luke nautičkog turizma u Blatu, a očekujemo da će država brzo završiti postupak koncesioniranja za marine u Lastovu i marinu u Pločama'', rekao je Dobroslavić te dodao kako će se Županija nastaviti odgovorno odnositi prema pomorskom dobru.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Vela Luka, Boris Žuvela rekao je kako ga osobito veseli konačna realizacija tog projekta.  ''To je od izrazite važnosti za Općinu Vela Luka i taj projekt će uvelike doprinijeti razvoju malog i srednjeg poduzetništva'', rekao je.

Predstavnik koncesionara Ivo Šegon ocijenio je da će marina doprinijeti razvoju Vela Luke i cijelog otoka Korčule.

Projekt marine od 200 vezova realizirat će se u dvije faze, koje podrazumijevaju izgradnju marine te obnovu područja pod Županijskom lučkom upravom Vela Luka.