Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Suradnja za uspjeh 3

Za samozapošljavanje 200 tisuća kuna potpore

Foto: ctr.hr/ilustracija
Potpora se dodjeljuje za kupnju strojeva, tehnike, alata i opreme za obavljanje djelatnosti, odgovarajuće informatičke opreme, licenciranih IT programa, zakup poslovnog prostora...

Centar za razvoj Brodsko-posavske županije raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za samozapošljavanje u projektu “Suradnja za uspjeh 3”.

KVALITETNO OBRAZOVANJE Županija pomaže obrtnički sektor i umrežava ga s obrazovanjem

Riječ je o projektu odobrenom u okviru poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III”, operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godina. Nositelj projekta je županijski Centar za razvoj, a partneri su Brodsko-posavska županija, Udruga za unapređenje mentalnog zdravlja “Vrapčići” i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Slavonski Brod.

Potpora se dodjeljuje za kupnju strojeva, tehnike, alata i opreme za obavljanje djelatnosti, odgovarajuće informatičke opreme, licenciranih IT programa, zakup poslovnog prostora, troškove knjigovodstvenih usluga, obvezne doprinose za vlasnika, edukaciju, registraciju poslovnog subjekta i drugo.

Prihvatljivi prijavitelji su nezaposlene osobe s područja Brodsko-posavske županije koje planiraju samozapošljavanje pokretanjem vlastitog posla na području Brodsko-posavske županije, pod uvjetom da su nezaposlene dulje od šest mjeseci (mlađi do 29 godina) te dulje od 12 mjeseci (osobe starije od 29 godina).

Javni natječaj Financiranje projekata i manifestacija iz poljoprivrede

U proračunu Centra za razvoj Brodsko-posavske županije za 2020. godinu osigurano je ukupno 200 tisuća kuna za dodjelu bespovratne potpore temeljem ovog programa, a predviđena sredstva osigurana su iz projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali. Iznos potpore za samozapošljavanje koji se može dodijeliti pojedinom odabranom prijavitelju je 50 tisuća kuna. Prijave su do 20. ožujka.