Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Održavanje županijskih i lokalnih cesta

Za sigurniji promet 42 milijuna kuna

Međimurska županija
Foto: Međimurska županija
Župan Matija Posavec ističe da su sredstva za te namjene povećana. U sporazumu iz rujna 2017. baratalo se s 34 milijuna kuna.

Potpisan je dvogodišnji okvirni sporazum o izvođenju radova redovnog održavanja županijskih i lokalnih cesta vrijedan gotovo 42 milijuna kuna. Županijska uprava za ceste Međimurske županije upravlja s 450 kilometara cesta, od čega 202 županijskih i 248 kilometara lokalnih cesta. Ravnateljica Ljerka Cividini sporazum je potpisala s vlasnikom tvrtke Pavlic-asfalt-beton Zvonimirom Pavlicem i predsjednikom uprave Tegre Ivanom Kolarićem u ime zajednice ponuditelja.

Obrazovanje Otvara se Regionalni centar za strojarstvo

– Svrha redovnog održavanja je da naše prometnice budu što sigurnije i kvalitetnije za vožnju, što naravno ne isključuje pažnju vozača koja je obvezna – rekla je Lj. Cividini. Župan Matija Posavec ističe da su sredstva za te namjene povećana. U sporazumu iz rujna 2017. baratalo se s 34 milijuna kuna. Radovi održavanja povjereni su istim izvođačima, a njega posebno veseli što posao odrađuju međimurske tvrtke.

Nove, dosad neiskorištene mogućnosti u razvoju turizma U Toplicama Sveti Martin otvoren prvi autokamp u Međimurju

– Ovo je samo jedan od brojnih projekata u cestogradnji. Hrvatske ceste provode niz investicija, grade se obilaznice, državne ceste proširuju se pješačko-biciklističkim stazama, a u planu imamo i nove, zajedničke investicije, tako da slobodno možemo reći da je cestogradnja na našem području u sve ozbiljnijem investicijskom zamahu. S obzirom na projekte odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području Donje Dubrave i Murskog Središća, po završetku radova na aglomeraciji zasigurno će uslijediti obnova lokalnih i županijskih cesta – rekao je župan Posavec.