Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
GRAD ĐAKOVO PODUPIRE SVOJE MLADE SUGRAĐANE

Za stipendije više od 1,3 milijuna kuna

Foto: Maja Muškić
Krajem prosinca potpisani su ugovori za 149 stipendija i financijskih potpora

Uz poruku da Grad Đakovo stoji iza svojih mladih sugrađana i podupire njihovo školovanje te je za školsku, odnosno akademsku godinu 2020./2021. u svom proračunu osigurao više od 1,3 milijuna kuna, gradonačelnik Marin Mandarić krajem prosinca prošle godine u Kući Reischmann svečano je potpisao ugovore s učenicima i studentima sa svog područja.

Za potpore u poljoprivredi i gospodarstvu u tri godine isplaćeno šest milijuna kuna Pomoć za očuvanje radnih mjesta i u 2021.

Ukupno je dodijeljeno 149 stipendija i financijskih potpora. Od tog broja, 32 se odnosi na učeničke stipendije za deficitarna zanimanja, a 117 stipendija, odnosno financijskih potpora ide studentima (darovitim studentima 32 stipendije, studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja 36 stipendija te 49 financijskih potpora). Uz to, gradonačelnik je naglasio kako Grad dodjeljuje i 17 stipendija učenicima umjetničkih srednjih škola. Stipendija se prima deset mjeseci, učenici imaju pravo na 500 kuna mjesečno, a studenti na iznos od 1000 kuna mjesečno. Gradonačelnik Mandarić svojim je mladim sugrađanima poželio puno uspjeha u daljem školovanju.