Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Velike naknade za novorođenu djecu i u 2020. godini u Malom Lošinju

Za treće dijete u obitelji Grad daje 11.000 kuna

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Pri utvrđivanju broja djece članova obitelji u obzir se uzimaju djeca do 18 godina koja žive u zajedničkom kućanstvu s roditeljem tražiteljem pomoći

I u 2020. Grad Mali Lošinj nastavlja s provođenjem demografskih mjera kojima se obiteljima s novorođenom djecom osiguravaju dosta velike naknade. Naime, roditeljima prvorođenog djeteta dodjeljuje se 2750 kuna.

Potpisan ugovor za vrijedan projekt Dograđuje se luka Mrtvaška koja će povezati Mali Lošinj sa susjednim otocima

Uvjet za sve obitelji jest da imaju prebivalište na području grada Malog Lošinja. Roditeljima drugorođenog djeteta dodjeljuje se 5500 kuna, dok će roditelji trećerođenog djeteta dobiti 11.000 kuna.

Iznos za svako sljedeće rođeno dijete u obitelji uvećava se za pet tisuća kuna. Roditeljima djeteta koje se rodi u obitelji koja je u stanju socijalne potrebe na iznos koji mu pripada po prethodnim točkama dodat će se dodatnih 2000 kuna.

Roditeljima novorođene djece koji su najmanje godinu dana prije rođenja djeteta imali prebivalište u malim mjestima s područja grada, na iznos koji im pripada dodalo bi se dodatnih 5000 kuna. Pri utvrđivanju broja djece članova obitelji u obzir se uzimaju djeca do 18 godina koja žive u zajedničkom kućanstvu s roditeljem tražiteljem pomoći.

Demografske mjere u Garešnici demografske mjere Povećali sredstva za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji

Ovako, a uz novi val stambene izgradnje te uz osiguravanje mjesta u vrtiću za svu djecu predškolskog uzrasta, Grad znatno olakšava život mladim obiteljima.