Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Bespovratne potpore u turizmu za 2024. u Međimurskoj županiji

Za turističke projekte dodatnih 65.000 eura

storyeditor/2024-03-22/MZB.jpg
Foto: Međimurska županija RAZVOJ turizma Međimurska županija potiče s najvećim iznosom do sada iz županijskog proračuna

Međimurska županija otvara novi natječajni ciklus za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za 2024. godinu, kao i javni poziv za sufinanciranje rada turističkih agencija, odnosno organizatora putovanja. Riječ je o ukupno 65.000 eura osiguranih u županijskom proračunu za razvoj novih turističkih proizvoda te podršku organizatorima putovanja i turističkim agencijama, što je najveći iznos dosad.

– Nastavljamo poticati razvoj turizma u Međimurju ohrabreni brojkama koje kažu da je lani oko 8000 turista više posjetilo našu Županiju u odnosu na godinu prije. Želimo da ovi novi pozivi budu motivacija našim djelatnicima u turizmu koji će svojom kreativnošću stvoriti nove vrijednosti te ih pozivam da se jave na natječaj – rekao je župan Matija Posavec, podsjetivši na dva velika projekta ukupne vrijednosti oko 12 milijuna eura iz EU fondova. Riječ je o hiži međimurske popevke u Donjoj Dubravi i projektu revitalizacije vrijednog spomenika kulture Feštetićeva kaštela u Pribislavcu. Slijedi i obnova kuće Ladislava Kralja Međimurca, nastavlja se obnova Staroga grada u Čakovcu... Dosadašnji veliki projekti odjeknuli su Europom te je Riznica Međimurja ušla među tri najbolja mala muzeja EU, a proglašenje pobjednika bit će početkom svibnja. Također, Svjetska asocijacija turističkih novinara Međimurje je, ističu u Županiji, nominirala za njihovu nagradu za najbolja Green Destination područja. Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović iznio je najvažnije podatke vezane uz novi natječaj za turističke proizvode, u kojem je moguće ostvariti minimalnu potporu od 2500 eura te maksimalnu do 10.000 eura.

– Ovo je 13. godina provođenja ovog programa potpore i dosad smo dobili 173 nova turistička projekta – rekao je Radanović. Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula podsjetio je da je prije samo mjesec dana objavljen poziv za sufinanciranje manifestacija, čime je Međimurska županije, bilo izravno bilo putem svoje Turističke zajednice, u ovoj godini u turizam uložila više od 120.000 eura. 

Stanica HGSS-a Vinkovci djeluje 15 godina tijekom kojih su imali brojne intervencije VINKOVCI Prvi stižu u pomoć i zato stalno ulažemo u ljude i opremu HGSS-a Samobor Obnavlja se dom u Klokočevcu, uređuje parkiralište u Svetom Martinu U Virovitici će se graditi novi dječji vrtić. Projekt je to vrijedan 5,081.722 eura Odobreni projekti Ulaganja u šest dječjih vrtića vrijedna 149.959 €