Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska 28 pregleda
zadarska županija

Za učenike deficitarnih zanimanja besplatan prijevoz

Zadarska županija
Foto: Zadarska županija
Pravo na besplatni prijevoz od ove godine ostvaruje 210 učenika u deficitarnim zanimanjima, njih 120 koji žive u gradovima i mjestima Zadarske županije te njih 90 na području Grada Zadra što do sada nije bio slučaj

Zadarski župan Božidar Longin donio je danas Odluku o sufinanciranju učeničkog srednjoškolskog prijevoza za prvo polugodište školske godine 2017./2018. Novost u ovoj mjeri je ta što pravo na besplatni prijevoz od ove godine ostvaruje 210 učenika u deficitarnim zanimanjima, njih 120 koji žive u gradovima i mjestima Zadarske županije te njih 90 na području Grada Zadra što do sada nije bio slučaj.

- Njima će prijevoz biti u cijelosti financiran, dok će ostalim učenicima koji u školu putuju u Zadar, uz 75% koliko im učeničku kartu financira država, Zadarska županija i dalje sufinancirati s 10% - rekao je pročelnik UO za društvene djelatnosti Ivan Šimunić. 

Za tri mjeseca do kraja ove godine Zadarska županija će za sufinanciranje prijevoza učenika iz proračuna izdvojiti 578.000 kuna, odnosno oko 86.000 kuna više nego prošle godine, priopćili su iz Zadarske županije.