Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
ULAGANJE U KOMUNALNU INFRASTRUKTURU

Za uređenje Ulice Slatine tri milijuna kuna

Foto: Grad Mursko Središće
U ulici je otvoren i novi prostor za stanogradnju

Grad Mursko Središće sustavno ulaže u sve oblike komunalne infrastrukture, što bitno doprinosi kvaliteti života građana, kažu u gradskoj upravi koja je izvijestila o još jednoj investiciji, vrijednoj tri milijuna kuna.

– Takva ulaganja jedan su od osnovnih preduvjeta za ugodan života građana u gradu, za razvoj poduzetničkog i društvenog sustava – dodaju.

USPJEŠNE TVRTKE Tankovi iz Murskog Središća putuju diljem Europe

U završnoj fazi je projekt rekonstrukcije ulice Slatine u Murskom Središću. Ta je ulica pred završetkom kompletne rekonstrukcije koja je obuhvatila izgradnju fekalnog i oborinskog sustava kanalizacije u sklopu projekta aglomeracije, produženje plinske mreže, izgradnje nove javne rasvjete, izmještanje i produženje postojeće niskonaponske mreže, izgradnje prometnice i pješačko biciklističke staze.

– Predviđeni rok završetka radova je do kraja ove godine. Osim što će ulica biti u potpunosti uređena sa svom potrebnom infrastrukturom, u njoj je otvoren i novi prostor za stanogradnju, a šest gradilišta je prodano – napominju u gradskoj upravi.

U Ulici Slatine potkraj prošle godine otvoren je i novoizgrađeni dječji vrtić Maslačak, financiran nacionalnim i europskim sredstvima. Suvremeno opremljen i uređen vrtićki prostor ima 1380 četvornih metara s kapacitetom za sedam odgojnih skupina djece. U novi vrtić uloženo je oko 9,2 milijuna kuna, a 85 posto bila su sredstva EU.